Skip to content
Upcoming

Neymar’s Nike Mercurial Puro Fenomeno

21 december 2017 00:00
Neymar’s Nike Mercurial Puro Fenomeno

Wij hebben het privilege gehad dat wij de Nike Mercurial Neymar Puro Fenomeno al in handen hebben gehad voordat ze gereleased zijn. Wij hebben ze getest en kunnen je het volgende over de voetbalschoen vertellen.

De schoen is geïnspireerd op de voetbalschoenen van Ronaldo Lima die hij droeg op het WK in 1998. De slogan die Nike dan ook uitbrengt bij de nieuwe voetbalschoenen van Neymar Jr. is als volgt: “There is only one. Until another arises”. Dit is dan te relateren aan het feit dat er een nieuwe Braziliaanse legende is opgestaan.

Wij hebben de schoenen in handen gehad maar ook aan de voeten. Naast dat ze geweldig zitten en het uiteraard een uniek exemplaar is kan ik er het volgende over vertellen.

De schoenen hebben zoals te zien is op de foto een chrome kleur waarbij er Volt (geel/groen) en Racer Blue (blauw) strepen over de schoen zitten wat geïnspireerd is op de schoenen van Ronaldo uit 1998. Of het bewust is dat dit ook de kleuren zijn van de Braziliaanse vlag (het geel/groene) dat durf ik niet te zeggen maar het zou zomaar een achterliggende gedachte kunnen zijn.

De schoen is uit de collectie van de Nike Mercurial Vapor wat betekend dat die beschikt over een ACC (All Conditions Control) technologie van Nike. Deze technologie houdt in dat je met alle weersomstandigheden altijd een goede controle houdt over de bal. Dit staat dan ook gedrukt op de tong van de schoen.

Op de hak staat de naam van Neymar in plaats van Mercurial, dit is dan ook te wijten aan de signature boot die hij verdient heeft.

Op de binnenkant van de linkerschoen staat de tekst “Ousadia” en op de rechterschoen “Alegria”. Dit betekend durf en plezier, dit staat op de schoenen omdat dit kenmerkend is voor de speelstijl van Neymar Jr.

De Puro Fenomeno van Neymar worden zeer gelimiteerd uitgebracht dus wees er snel bij en shop ze hier.

Nike Mercurial Vapor “Puro Fenomeno” releasedatum

Color: Chrome/Volt/Racer Blue
Releasedatum: 21-12-2017
Storelist: >> Klik hier <<