Skip to content
Brand

New Balance pakt groots uit met ‘Grey Day’ 2023

10 mei 2023 17:22
New Balance pakt groots uit met ‘Grey Day’ 2023

Denk grijs – denk New Balance. Er is geen ander sportmerk dat een enkele kleur heeft vastgelegd zoals New Balance dat doet. Synoniem voor decennia, New Balance heeft wat je zou denken dat een nogal somber palet zou moeten zijn, veranderd in iets wat kwaliteit is gaan vertegenwoordigen van een merk waar je op kunt vertrouwen. Het vieren van dit fenomeen wordt gedaan tijdens ‘Grey Day’ op 12 mei. In 2023 pakt New Balance groots uit.

‘Grey’ is the new black

Het bedrijf uit Boston, Massachusetts werd opgericht in 1906. In de jaren 60 begon New Balance met de productie van sneakers en introduceerde de Trackster. Sindsdien hebben ze de grenzen van innovatie verlegd met verschillende stijlen, kleurstellingen en technologie. Na diverse colorways zijn het de grijze NB’s die de tand des tijds hebben doorstaan.

Sinds de jaren 80 is de sportgigant erin geslaagd zich te onderscheiden in een overspoelde sneakermarkt door producten van topkwaliteit te maken die doen wat er op het etiket staat. In een wereld van felle concurrentie, waren ze in staat om laag te blijven en trouwe NB-klanten te geven wat ze het meest nodig hadden; een schoen waar ze op konden rekenen. De grijze New Balance sneaker is ‘normcore’ op zijn best en de trotse ‘dad shoe’ maker omarmt het met volle teugen.

Geschiedenis van ‘Grey Day’

Nu de zesde editie van ‘Grey Day’ nadert, is het alleen maar goed om terug te kijken naar het nederige begin ervan. Het jaarlijkse evenement vond voor het eerst plaats op 15 maart 2018, om de 35e verjaardag van de New Balance 990 te vieren; consequent geprezen als een van de grootste New Balance-modellen in de geschiedenis van het merk.

Sindsdien hebben we iconische sneaker na iconische sneaker zien verschijnen op Grey Day, waaronder de 990v4 ‘Grey Day’ en recent de 574 ‘Grey Day’.

De collectie

Natuurlijk zijn ze allemaal grijs, maar de collectie van dit jaar is gevarieerd. Het klassieke uiterlijk van de 990-serie bedekken met de 990v6 is een goed begin. Hij heeft de look en feel van een moderne 990, maar met FuelCell demping eronder voor dat extra comfort dat we kennen van NB.

Voor de voetballers onder ons is er de Furon v7 voetbalschoen, met zijn unieke vetersluiting systeem en Hypoknit bovenste. New Balance besloot een lange tijd geleden dat ze konden opvallen tussen de menigte met alle grijze bovendeel, en ze hadden gelijk. Nu komt New Balance ook met ‘Grey’ voetbalschoenen, waaronder de Furen v7.

De 9060 is de volgende met een solide futuristische look. De bovenkant en tussenzool zijn chunkier dan je gemiddelde New Balance. Wat betreft de zool; het is als niets wat we eerder hebben gezien. De 550 die een brullende handel heeft gedaan in de afgelopen jaren treedt toe tot de ‘Grey Day’ club. De sneaker komt met een paar subtiele navy hints op de bovenkant, naast een dikke blauwe N-logo. De 580 keert terug in navy, wit en grijs en geeft ons stabiliteit en OG vibes met het bovenwerk.

Variatie is het kruid des levens

Voor de lopers die de nieuwste en beste technologie willen, met een ademend bovenwerk, is er de Fresh Foam X More Trail v3. De Vibram buitenzool en slijtvaste details betekenen dat je ze meteen tot het uiterste kunt drijven.

De MADE in USA capsule, bestaande uit de 990v4, 990v6, 996 en 998, maakt de ‘Grey Day’ collectie van dit jaar compleet. De sneakers komen, zoals de naam doet verklappen, in een grijze colorway. Ook brengt New Balance een vleugje blauw op de sneakers. Tot slot is Tiago Lemos terug met een nieuwe 808 en 306 voor alle skaters. Voor elk wat wils.

High-Five

Met een diepe geschiedenis van tijdloze modellen is het moeilijk om je te beperken tot de absolute klassiekers van deze tijd. Dat gezegd hebbende, laten we het proberen.

New Balance 990v3 Made Series

New Balance 990v3 Made Series 'Version 3'

M990VS3 · Prijs vanaf €181,-

Naar alle aanbieders

Uitgebracht in 2012, ziet de sneaker eruit alsof hij vandaag zou kunnen zijn uitgebracht. Een scherp silhouet met nubuck, leer en 3M-details. De 990v3 ziet er niet alleen strak uit maar is met zijn ENCAP tussenzool ook erg comfortabel.

New Balance 993 ‘Grey’

New Balance 993 "Grey'

MR993GL · Prijs vanaf €131,-

Naar alle aanbieders

Natuurlijk kosten ze een aardige duit, maar je krijgt er ook wat voor terug. De sneaker komt met het ‘Made in USA’ logo op de tong, witte veters, USA op de hielcup en heel veel comfort onder de voeten. Voeg daarbij de next-level grip op de buitenzool en je hebt een winnaar.

New Balance 574 ‘Grey’

New Balance 574 'Grey'

U574LGT1 · Prijs vanaf €89,-

Naar alle aanbieders

Door New Balance zelf omschreven als “bescheiden”, “pretentieloos” en “ongecompliceerd”, dat zegt genoeg.

New Balance 1010 ‘Grey Day’

New Balance 1010 Grey Day

NM1010FF · Prijs vanaf €239,-

Naar alle aanbieders

Zeker een onderschat model in onze ogen. Een skate schoen van de Boston merk dat waagt buiten de normale silhouetten die meestal geassocieerd worden met klassieke New Balance sneakers. Het paar wordt geleverd met de FantomFit hiel die meer ondersteuning biedt. De FuelCell-demping hieronder voor comfort. Ze zijn low key, maar ze hebben iets.

New Balance 1906D Protection Pack ‘Harbor Grey’

New Balance 1906D Protection Pack 'Harbor Grey'

M1906DA · Prijs vanaf €98,-

Naar alle aanbieders

De 1906D, met de toepasselijke naam 1906 ter ere van de geboortedatum van het bedrijf dat hem gemaakt heeft, geeft ons een N-ergy schokabsorberende tussenzool, extra stabiliteit en zowel Acteva Lite als Abzorb in de zool voor next-level demping. Het gescheurde bovenwerk zorgt voor een moderne, lukrake look, terwijl het N-logo het meest futuristische is dat we ooit hebben gezien, bestaande uit riempjes die je voet op zijn plaats houden als je hem vastmaakt. Dit is het echte werk; futuristisch maar in hart en nieren normcore.

Niet te vergeten

Er moeten natuurlijk een paar speciale vermeldingen zijn voor de 992 en de OG 990. De 992 was de sneaker bij uitstek, bijna elke dag, voor Apple-oprichter Steve Jobs. Comfortabel, ingetogen, deed zijn werk… dat is alles wat hij wilde. De 990 had felle concurrentie toen hij in 1982 uitkwam in de vorm van de Nike Air Force 1. Hij hield zich zeker staande, ook al kostte hij toen 100 dollar.

Grey Day

De ‘Grey Day’ collecties 2023 zijn verkrijgbaar vanaf 12 mei 2023, dus ga snel naar sneakerjagers.com om je keuze te maken.

Let op: vorige ‘Grey Day’ releases waren binnen enkele minuten uitverkocht, dus vergeet niet de wekker te zetten!