Skip to content
Upcoming

New Balance maakt de 998 van overgebleven materialen

30 april 2021 10:00
New Balance maakt de 998 van overgebleven materialen

Ook New Balance is volop bezig om zijn ecologische voetstap te verkleinen. Daarom brengen ze opnieuw de New Balance 998 terug, die gemaakt is van overgebleven materialen uit het productieproces. De New Balance 998 ‘Made Responsibly’ drop kunnen we binnenkort verwachten in gelimiteerde aantallen.

Vorig jaar begon New Balance zijn ‘Made Responsibly’ programma, waar onder andere het 998 model werd gemaakt met overgebleven materialen. De enige materialen die niet konden worden hergebruikt, zijn de schuimvullingen op de teen en de hiel.

New Balance 998 'Made Responsibly'

New Balance 998

De in Boston verwaardigde New Balance 998 is qua vakmanschap en ontwerp een echte topper. De sneaker begon als hardloopschoen in 1993, maar is ondertussen veel meer dan dat. Het bovenwerk van het silhouet beschikt over verschillende materialen, zoals premium suède. Ook staat de 998 bekend om zijn verfijnde afwerking. New Balance staat bekend om zijn comfortabele sneakers, dus ook deze schoen blijft niet achter. De abzorb demping in de middenvoet van de 998, biedt een prettig comfort.

Ondanks dat de 998 één van de meest geliefde silhouetten is, zien we niet vaak een nieuwe release van dit model. Het is de afgelopen jaren erg stil geweest rond de 998. Fans snakken dus al een tijdje naar nieuwe paartjes.

If not now, when?

Dit is de slogan van het nieuwe project New Balance. Al langere tijd zijn ze bezig met sustainability en werken ze er hard aan om hun ecologische voetstap te verkleinen. “Bold climate response has never been more urgent. We’re taking action to create a healthier planet”, volgens New Balance. New Balance heeft daarom meerdere doelen gesteld. Drie hiervan zijn:

100% hernieuwbare elektriciteit gebruiken voor de eigen activiteiten.

Een einde maken aan het gebruik en de lozing van gevaarlijke chemische stoffen.

Geen afval meer naar de stortplaats brengen in onze schoenenfabrieken.

Het bedrijf laat geen moment meer verloren gaan en wil zijn doelen binnen nu en 2030 bereiken. Al eerder hebben ze milieubewuste sneakers op de markt gebracht. Zo dropte in april 2021 de New Balance x Jaden Smith Vision Racer, die met 74% SPINNEX-vezels, 16% gerecycled polyester en 10% Spandex is gemaakt.

Kleding van New Balance die is gemaakt met 50% of meer gerecyclede materialen, wordt op de website aangegeven met een groen blaadje. Wil je milieu bewuster kleding shoppen? Zoek dan naar het groene blaadje!

Geen paartje hetzelfde

Doordat er bij de New Balance 998 ‘Made Responsibly’ gebruik wordt gemaakt van overgebleven en losse materialen, zal geen één paartje hetzelfde zijn. De overtollige materialen worden bij elkaar gezocht en zo onstaat er een unieke sneaker. Dit betekend dat iedereen die een paartje weet te bemachtigen, de enige is met deze 998!

Ondanks dat elk paartje uniek is, zijn er alvast wat eerste beelden verschenen van de 998. Verschillende materialen worden gebruikt op het bovenwerk. Zo zien we verschillende kleuren suède, rubber, mesh en geborduurde details. Het ene paartje heeft een wat rustige uitstraling dan de andere, terwijl ze allemaal over dezelfde sportieve en classy look beschikken.

New Balance 998 'Made Responsibly'

New Balance 998 ‘Made Responsibly’

Zaterdag 1 mei dropt de New Balance 998 ‘Made Responsibly’ om 10:00 uur bij New Balance. Zoals al eerder genoemd, is elk paartje uniek en is er maar een gelimiteerd aantal paartjes. Omdat er niet van elk paartje een foto op de website staat, kun je niet van te voren een paartje uitzoeken. Het is dus een verassing welke colorway jij binnen zal krijgen!

New Balance 998 'Made Responsibly'
Images by: New Balance
New Balance 998 'Made Responsibly'

Sneakerjagers houd je op de hoogte van het laatste sneakernieuws via onze blogs en nieuwtjes. Mis nooit meer een sneaker release met onze sneaker releasekalender en nooit meer een restock of shockdrop met de Sneakerjagers app!