Skip to content
Newsfeed

New Balance Indoor Grand Prix Boston hoogtepunten

8 februari 2023 12:05
New Balance Indoor Grand Prix Boston hoogtepunten

Het indoor sportseizoen is afgelopen weekend geopend. Dit werd gedaan met de jaarlijkse New Balance Indoor Grand Prix op 4 februari 2023 tijdens het toernooi ‘The Track’ at New Balance in Boston. Het indooratletiek toernooi bevatte verschillende sporten van hoogspringen en poolstokspringen tot verschillende hardloopafstanden en hordelopen.

Er kwamen atleten van over de hele wereld op het toernooi af om te kijken of ze een van de prijzen konden bemachtigen. Wij van Sneakerjagers delen graag de hoogtepunten van dit evenement met jullie.

New Balance Grand Prix results

Er is veel gebeurd tijdens het evenement. Als eerste kwam het onderdeel hoogspringen voor de mannen en wist Tejaswin Shankar de overwinning te behalen met een gesprongen hoogte van 2.26 meter. Dit werd gevolgd door een meesterlijke overwinning Bridget William bij het poolstokspringen. De 26-jarige wist een persoonlijk record te behalen van 4.77 meter en versloeg hiermee de twee Olympisch kampioenen Katie Moon en Katerina Stefanidi.

New Balance Boston Grand Prix
Reuters

Spaans goud en een overwinning voor New Jersey

Bij de mannen op de 800 meter wist Mariano Garcia een winnende tijd te lopen van 1:45,26. Hiermee behaalde de Spanjaard het goud, desondanks een dappere poging van Isaiah Jewett. In de ronde van de vrouwen wist Ajee Wilson Kaela Edwards te verslaan met iets minder dan een seconde verschil in de strijd om de gouden medaille.

Spanning op de shorttrack

Bij de 60 meter van de vrouwen, wist Amerikaan Aleia Hobbs een nette overwinning te behalen over Mikiah Brisco met een verschil van achthonderdste. Bij de heren 60 meter wist Amerikaan Noah Lyles een nipte overwinning te behalen over runner up Trayvon Brommel. De spanning liep in beide finales de spuigaten uit.

Jonge talenten schijnen

De atleten onder de 20 jaar waren ook present op het toernooi. Bij zowel de vrouwen als bij de mannen werd er een run gehouden van 1 mile (1.6 kilometer). Bij de vrouwen wist Sadie Engelhart een hard bevochten overwinning te behalen over Tatum David met maar liefst zevenentwintig-honderdste verschil. Bij de mannen onder de 20 jaar wist de Amerikaans Rocky Hansen met bijna drie seconden verschil het goud binnen te slepen over landgenoot Connor Burns.

Femke Bol haalt Nederlands goud binnen

Nederland viel ook in de prijzen op het illustere toernooi van New Balance. Onze eigen Femke Bol wist een Nederlands succes te behalen op de New Balance Grand Prix. De Nederlandse wist op de 500 meter een denderende overwinning neer te zetten waarin ze Leah Anderson, die tweede eindigde, achter zich hield met bijna 3 seconden verschil. Met een tijd van 1.05,63 wist de Nederlandse een nieuw vrouwelijk wereldrecord neer te zetten op de 500 meter. Ook was ze de eerste vrouw die onder de tijd van 1.06 wist te rennen.

Al met al was de New Balance Boston Grand Prix een prachtig toernooi om het indoorseizoen af te trappen met veel jonge talenten die zichzelf van hun beste kant hebben laten zien. Het seizoen is pas net begonnen maar het lijkt erop dat het een interessant seizoen zal worden.

Wat was jullie hoogtepunt van de New Balance Boston Grand Prix? Was dit het breken van het wereldrecord of toch iets anders? Laat het weten op onze Instagram via de knop hieronder. Wil jij de nieuwe Femke Bol worden? Ga dan naar de hardloopcollectie van New Balance.