Skip to content
Upcoming

De New Balance 920 ‘Year of the Ox’ staat in het teken van het Chinees Nieuwjaar

18 januari 2021 18:27
De New Balance 920 ‘Year of the Ox’ staat in het teken van het Chinees Nieuwjaar

Ook al start het Chinese nieuwjaar pas volgende maand, dat betekent niet dat verschillende merken ons al in de stemming laten komen voor dit jaarlijkse gebeuren. Zo zien we bijvoorbeeld dat Jordan Brand een speciale CNY colorway uit gaat brengen voor de Air Jordan 5 Low en Air Jordan 1 Low. Maar Jordan Brand is natuurlijk niet de enigste brand die een CNY sneaker gaat uit brengen. New Balance brengt namelijk ook een ‘Year of the Ox’ colorway uit op het 920 model.

Het Chinees nieuwjaar valt dit jaar op vrijdag 12 februari. Dit jaar zal volledig in teken staan van de os. De eerste dag van het nieuwe jaar is de dag waarop de tweede of derde nieuwe maan na het wintersolstitium plaats vind. Het nieuwjaar wordt niet alleen gevierd in China, maar ook in Taiwan en vele Chinatowns over de wereld. Drakendansen en leeuwendansen worden tijdens het Chinees nieuwjaar uitgevoerd. Op de vijftiende dag, ook wel de laatste dag van het nieuwe jaar, wordt het feest afgesloten door lantaarnfeesten.

New Balance 920 ‘Year of the Ox’

De Chinese New Year colorway is gedaan op het nieuwste model van New Balance, de 920. Zoals de meeste New Balance sneakers, is dit model ook weer opgebouwd uit premium materialen. Rood en zwart zijn de twee basis kleuren die worden gebruikt op het bovenwerk. De basis is gemaakt van mesh terwijl de rest van het bovenwerk is gemaakt van zacht suède. De N op de midfoot is goud gekleurd en is reflective. Deze gouden kleur is ook weer terug te vinden op de tong, hiel en insole. Kijkend naar de zool zien we dat het bovenwerk rust op een wit/grijze ENCAP midsole. Hierdoor is en blijft de sneaker erg comfortabel lopen.

Een exacte releasedatum is nog niet bekend gemaakt voor de New Balance 920 ‘Year of the Ox’, maar kunnen de sneaker ergens in februari 2021 verwachten. Houd onze Sneakerjagers releasekalender in de gaten om op de hoogte te blijven van de laatste sneaker releases en check hieronder de afbeeldingen van de opkomende sneaker.


New Balance 920 'Year Of the Ox'

M920YOX · Prijs vanaf €147,-

Naar alle aanbieders
New Balance 920
New Balance 920
New Balance 920
Images by New Balance