Skip to content
Upcoming

New Balance 550 x Aimé Leon Dore

26 maart 2021 22:00
New Balance 550 x Aimé Leon Dore

Teddy Santis, de oprichter van Aimé Leon Dore, heeft onlangs een foto gedeeld via zijn Instagram-account. Op deze foto was een nieuwe colorway op het New Balance 550 model te zien. Aimé Leon Dore en New Balance zijn geen vreemden van elkaar, de twee merken hebben al een keer eerder het 550 model onder handen genomen. We kunnen in de lente van 2021 hun nieuwste samenwerking verwachten! Bekijk hier de nieuwste New Balance 550 x Aimé Leon Dore!

New Balance 550 x Aimé Leon Dore

New Balance 550 x Aimé Leon Dore

Op de foto die Santis deelde, is de sneaker goed te zien. Het 550 model heeft weer een vintage vibe gekregen die er aantrekkelijk uitziet. De swoosh heeft een gele kleur gekregen, net zoals het logo op de tong. Verder zijn er donkergroene details aan de schoen toegevoegd, die voor een mooi contrast zorgen. De witte upper maakt de sneaker lekker fresh, terwijl de vergeelde zool de schoen weer een retro uitstraling geeft.

Aimé Leon Dore

Aimé Leon Dore is in 2014 opgericht in Queens, New York. De kledingwinkel verkoopt zowel lifestyle als sport producten. ALD is de laatste jaren erg populair geworden door hun tijdloze items. Het merk representeert de mix van Santis zijn opvoeding in zowel Queens als Griekenland. Naast New Balance heeft ADL ook al samenwerkingen gehad met bijvoorbeeld Nike en Woolrich.

teddy santis
aime leon dore
Images via Instagram @teddysantis

New Balance x Aimé Leon Dore

Zoals we hierboven al noemden, zijn Aimé Leon Dore en New Balance geen vreemden van elkaar. De twee merken hebben al een aantal samenwerkingen gehad. Waaronder in 2020 waar ALD meehielp de 550 terug te brengen. Dit model was oorspronkelijk een basketbalschoen, die eind jaren ’80 uitkwam. Speciaal voor de samenwerking, werden er vintage kleuren gebruikt waardoor de schoen weer een retro uitstraling kreeg. De sneakers waren enorm populair, zoals je in de StockX Top 5 New Balance sneakers kunt zien, is de resell-prijs een stuk hoger dan de retailprijs.

new balance basketbal
New Balance 550 x Aimé Leon Dore
Images via Instagram @aimeleondore

Wat vind jij van de vintage New Balance 550 x Aimé Leon Dore samenwerking? Wij vinden dit model in ieder geval weer helemaal hot! Het is nog even afwachten wanneer de sneaker gaat releasen, maar waarschijnlijk nog in de lente van 2021. Houd daarom goed de Sneakerjagers app en Releasekalender in de gaten, om de datum niet te missen!