Skip to content
Upcoming

New Balance 530 👟 van hardloopschoen tot fashionsneaker

8 mei 2021 10:00
New Balance 530 👟 van hardloopschoen tot fashionsneaker

De bekende dad shoe trend loopt al een aantal jaren mee in de fashion scene. Met deze trend werden comfortabele wandelschoenen omgetoverd tot fashion statement en veel vrouwelijke influencers maakten de trend populair. Ook de New Balance 530 is een belangrijke speler. De comfortabele, iet wat lompe sneaker vormt vandaag de dag nog steeds de basis van veel outfits. Maar wat is eigenlijk de geschiedenis van het model? In dit blog lees je alles over de New Balance 530.

New Balance hardloopschoen

De NB 530 werd uitgebracht in 1992 en werd bedoeld als een performance hardloopschoen. De schoen was een favoriet onder veel sneaker-liefhebbers, vanwege zijn eenvoudige design. De materialen die werden gebruikt op de sneaker waren suède, leer en mesh. Wat uniek was aan de schoen, waren de speciale New Balance technologieën die gebruikt werden. Zo bevatte de 530 bijvoorbeeld de ENCAP-tussenzool en de ABZORB-hieldemping. Daarnaast zorgde de dikke rubberen buitenzool voor extra stabiliteit en comfort.

dad shoe
Images by FreshCotton

New Balance’s evoluerende technologie

New Balance blijft hun unieke technologieën altijd vernieuwen. Hieronder zie je een afbeelding van de ABZORB-hieldemping. Dit onderdeel maakt NB van een speciaal rubber genaamd isopreen. De ENCAP-zool zie je op de andere afbeelding, hier zie je dat deze eigenlijk uit twee losse onderdelen bestaat. Het binnenste deel is de EVA-wig die ingebouwd wordt, waardoor de sneaker extra demping kan geven tijdens het lopen.

abzorb technology
encap sole
Images by New Balance

In het jaar 2013 kwam New Balance uit met een nieuw Fresh Foam materiaal en dit wordt tegenwoordig gebruikt in de nieuwere 530 sneakers. Een aantal jaar geleden is daarbij de 530 re-released in verschillende variaties, waaronder de Suede, Summer Waves, Running, Leather Textile, Re-Engineered, Canvas Wax, Vazee en de Deconstructed variant.

Fashionsneaker

New Balance 530
Image by NAKED

Tegenwoordig wordt de comfortabele hardloopschoen niet alleen meer gebruikt tijdens het sporten, maar is het een echt fashion item geworden. De sportieve sneaker past bij de dad shoe trend die een aantal jaar geleden begon. Zoals je kunt zien, past de chunky retro sneaker hier perfect bij.

Vroeger werden sneakers alleen geaccepteerd tijdens het sporten, maar de afgelopen jaren is dit beeld (gelukkig) verschoven. Je kunt juist extreem sportieve sneakers, zoals de 530, goed combineren met nette kledingstukken. Door deze tegenpolen creëer je een opvallende outfit waarmee je een statement maakt. Naast dat je outfit er fashionable uitziet, lopen de sneakers ook nog eens lekker.

Naked sneakers
New Balance 530
Images by NAKED

Wat vind jij van de sportieve New Balance 530? Als je nog twijfelde over een paartje, weet je nu dat de sneaker zowel comfortabel is als modieus. Daarnaast zal dit retro model tijdloos blijven, aangezien de schoen al jaren meegaat. Bekijk ons overzicht, van alle verkrijgbare colorways hier. Download tenslotte ook de Sneakerjagers App, zodat je altijd op de hoogte bent van het laatste sneakernieuws!

New Balance 530
Image by NAKED

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date