Skip to content
Newsfeed

Nederlands modelabel Stitching Stories te zien op Sneakerness Londen 2023

29 september 2023 13:05
Nederlands modelabel Stitching Stories te zien op Sneakerness Londen 2023

Aankomend weekend vindt Sneakerness, een van de grootste sneakerbeurzen, plaats in Londens. Op 30 september en 1 oktober 2023 vult de Truman Brewery, een oude bierbrouwerij, zich met honderden stands die elk hun sneakers aanbieden. Naast sneakers vind je hier ook kraampjes die hun kleding of accessoires tentoonstellen. Nederlands modelabel Stitching Stories zal ook aanwezig zijn.

Stitching Stories

Stitching Stories is een label dat zich focust op het upcyclen van kleding. Het initiatief werd in 2021 opgericht door het duo Guillermo en Carmen. Met Stitching Stories streeft het duo naar saamhorigheid en verbinding. De inspiratie voor elk project komt voor uit de verhalen die ze met zich meedragen in het dagelijks leven.

Volgens Guillermo en Carmen is kleding de ideale uitlaatklep voor het uitdrukken van je identiteit. Elk kledingstuk vertelt zijn eigen verhaal, vandaar ook de naam Stitching Stories. Het label was in de afgelopen jaren al vaker te zien op sneakerbeurzen in Nederland. Nu vertrekt het duo naar Londen om hun nieuwe collectie op Sneakerness te tonen.

De collecties van Stitching Stories bestaat uit kleurrijke items die elk met de hand gemaakt zijn. De items worden op een duurzame manier gecreëerd en gebruiken vaak tweedehands kleding in het creëren van een nieuw kledingstuk. In korte tijd heeft het label zich flink uitgebreid. Naast het hebben van een eigen atelier, werkt Stitching Stories ook samen met Huis van Vrede, Roads ateliers en Zeefdrukmakers.

Tijdens Sneakerness in Londen toont Stitching Labels hun nieuwste collectie die geïnspireerd is op de Air Jordan 1 High ‘Shattered Backboard’. De focus van de collectie ligt op het trainingspak en de bijbehorende tas. Het pak is opgebouwd uit verschillende materialen, elk met een andere structuur. Het item is afgewerkt met oranje lijnen die hinten naar de sport basketbal en naar de kleur van de ‘Shattered Backboard’ colorway.

De ‘Shattered Backboard’ colorway vertelt het verhaal van Michael Jordan die tijdens een wedstrijd in 1985 zodanig hard de bal door het net dunkte, dat het glazen backboard verbrijzelde. Een verhaal zo bijzonderdat het volgens Stitching Stories een eigen collectie verdient.

De nieuwe collectie wordt op 30 september en 1 oktober 2023 exclusief op Sneakerness in Londen getoond. Na het event zullen de resterende items via de website van Stitching Stories verkrijgbaar zijn.