Skip to content
Upcoming

NBA Madness; spelers mogen elke sneaker dragen

10 september 2018 13:28
NBA Madness; spelers mogen elke sneaker dragen

NBA spelers mogen vanaf volgend seizoen sneakers dragen met alle kleuren. Eerder moesten NBA spelers zich nog houden aan de uniformen waarin ze die avond speelden, maar nu mogen ze alle kleuren sneakers dragen. Dit kan maar één ding betekenen voor volgend seizoen; fire!

De NBA wilt de spelers de mogelijkheid te bieden om expressief te zijn op het veld en maakt daarom de eerdere regel ongedaan. Eerder moest 51% van de schoen zwart of wit zijn met minimale accenten van het tenue. In 1985 kreeg Michael Jordan een brief van de NBA dat zijn “Bred” Air Jordan 1 verboden was. Nike maakte daar een marketingcampagne en betaalde zelf elke rekening van Michael Jordan die hij kreeg wanneer hij de “Bred” Air Jordan 1 droeg.

Eind jaren 2000 waren sneakers in volledige teamkleuren toegestaan. Spelers waren dus niet meer verplicht om een schoen te dragen die 51% zwart of wit was. In 2012 voegden de NBA thema avonden toe aan de kalender. Hierdoor konden bedrijven zoals Nike en adidas inspelen op de thema’s en speciale colorways uitbrengen. Denk aan kerst en Black History Month.

Een aantal NBA spelers zoals Isaiah Thomas en Langston Galloway reageerde al heel positief op het nieuws.

Eerder werden er vaak al opvallende en zeldzame sneaker gedragen op het veld. Zoals Nate Robinson die in 2013 een paar Nike Air Yeezy II “Solar Red” draagt tijdens een wedstrijd van de Chicago Bulls. Of LeBron James die tijdens de warming-up een paar Nike Air Yeezy II “Red October” droeg.

Air Yeezy II Solar red
Image by NiceKicks
Air Yeezy II Red October
Image by John Murphy

Nick Young van de Los Angeles Lakers die hier een paar adidas Yeezy Boost 750 draagt. Later in het seizoen draagt hij ook nog een zwart paar van dezelfde adidas Yeezy Boost 750.

Yeezy Boost 750

Hier zie je Derrick Jones Jr, die tijdens de dunk contest bij de 2017 All-Star weekend een paar Supreme x Nike Air More Uptempo droeg. Het mocht echter niet helpen. Jones Jr haalde het wel tot de finale maar verloor van Glenn Robinson III.

Supreme x Nike Air More Uptempo

Volgende seizoen kunnen we in de NBA dus elke week dit soort sneakers verwachten. Het seizoen begint 17 oktober met de Philadelphia 76ers tegen de Boston Celtics en de OKC Thunder tegen regerend kampioen Golden State Warriors.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.