Skip to content
Newsfeed

MSCHF mag Vans lookalike Wavy Baby niet meer verkopen

4 mei 2022 21:00
MSCHF mag Vans lookalike Wavy Baby niet meer verkopen

MSCHF en Tyga mogen hun Wavy Baby sneaker niet meer verkopen en promoten. William Kuntz, rechter van een rechtbank in New York, gaf het bevel. Vans heeft de rechtzaak aangespannen omdat de sneaker merkinbreuk zou maken. Waardoor de sneakers verwarring zouden creëren bij consumenten.

De Wavy Baby bevat duidelijk aspecten van Vans, alleen zijn ze zo ontworpen dat ze er verwrongen en golvend uitzien. Vans zegt dat de schoen schaamteloos en onmiskenbaar de iconische handelsmerken van Vans bevat. MSCHF zegt dat omdat het golvend is dat consumenten niet in de war zouden raken. Het is een schoen voor kenners die de Vans schoen en de parodie zouden kunnen onderscheiden.

De rechter is het niet eens met MSCHF, in gevallen van merkinbreuk zoals deze, hoeven merken niet identiek te zijn om verwarring te creëren bij consumenten. Er is zelfs bewijs dat mensen daadwerkelijk in de war raken van het model.

Het bedrijf MSCHF kennen jullie misschien wel van de Satan Shoes van Lil Nas X, waarbij het bedrijf in een vergelijkbare rechtszaak zat met Nike. De Satan Shoes waren eigenlijk gewoon Nike sneakers waarmee geknoeid was.

Het is voor MSCHF dus allemaal niet nieuw, ze zullen ook deze rechtzaak blijven aanvechten. Daarnaast is natuurlijk al deze aandacht goed voor het merk. Wat vinden jullie? Lijkt de Wavy Baby te veel op de Vans Old Skool?

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date