Skip to content
Upcoming

Maak kennis met de New Balance 574

6 mei 2021 10:00
Maak kennis met de New Balance 574

1988 is het jaar waarin één van de populairdere New Balance modellen debuteerde. Wij hebben het natuurlijk over de New Balance 574. Al meer dan 30 jaar weet het merk ons omver te blazen met nieuwe colorways en collabs. In dit blog vertellen wij jou daarom over de rijke geschiedenis van New Balance en de de ins en outs van het 574 model.

Over het merk

By New Balance

New Balance is een Amerikaans merk dat in 1906 werd opgericht door William J. Riley. Het merk heette destijds New Balance Arch Support Company. De focus lag destijds op steunzolen en andere producten. In 1934 voegde het merk zich toe aan Arthur Hall, die steunzolen verkocht aan mensen die de hele dag moesten staan.

In 1960 kwam er verandering binnen het merk. New Balance ontwikkelde namelijk hun eerst schoen die werd bedoeld als hardloopschoen. Hierna ontwikkelde New Balance ook schoenen voor vele andere sporten, zoals basketbal en baseball. Op dit moment is het merk één van de grootste en populairste schoenenmerken van de wereld. New Balance heeft inmiddels veel samenwerkingen gehad met andere bekende merken en personen, zoals bijvoorbeeld Comme des Garçons, Stone Island, Jaden Smith en Ronnie Fieg.

New Balance 574

De New Balance 574 kwam uit in 1988. Het silhouet kwam tot stand door een experiment waarin een road- en trailrunner New Balance werden gecombineerd. De 574 begon al snel de grenzen tussen hardloop prestaties en dagelijks gebruik te vervagen. Hierdoor werd het iconische model één van de eerste echte ‘go-anywhere’-sneakers. Tot en met vandaag de dag staat de 574 wereldwijd bekend om zijn veelzijdigheid en klassieke design.

De sneakers blijven vaak trouw aan het erfgoed uit de jaren ’80. Daarnaast bestaat het bovenwerk vaak uit suède en mesh. Op de schoenen zijn wel moderne comfort-upgrades toegevoegd, zoals de ondersteunende ENCAP-middenzool die de kicks net zo goed laten aanvoelen als ze eruitzien. Let wel op! De 574’s vallen over het algemeen iets groter uit dan de meeste New Balance modellen. Houd hier daarom rekening mee als je de sneakers gaat kopen. Check voor de zekerheid de details in de maattabel.

Bekijk onze nieuwspagina voor leuke sneaker gerelateerde content. Download daarnaast onze Sneakerjagers app. Hiermee mis je nooit meer een nieuwe New Balance release!