Skip to content
Newsfeed

Mizuno komt met een vernieuwende blik op Vermeer’s Melkmeisje

17 augustus 2023 18:17
Mizuno komt met een vernieuwende blik op Vermeer’s Melkmeisje

Mizuno introduceert opnieuw een bijzondere sneaker in samenwerking met het Rijksmuseum. Deze keer is de sneaker niet gebaseerd op Rembrandts ‘De Nachtwacht’, maar op het iconische schilderij ‘Het Melkmeisje’ van Vermeer. Deze sneaker is een gelimiteerde editie en draagt de naam ‘Contender Rijksmuseum’. Bekijk hier het unieke ontwerp!

De ‘Contender Rijksmuseum’ is een eerbetoon aan de succesvolle Vermeer-tentoonstelling die dit jaar, 2023, in het Rijksmuseum te zien is. Het ontwerp van de schoen haalt inspiratie uit de kleuren en details die het wereldberoemde kunstwerk van Vermeer kenmerken. Zo bevat de sneaker referenties naar de blauwe stof gedragen door ‘Het Melkmeisje’ en de karakteristieke Delfts blauwe tegels uit het schilderij. Het daadwerkelijke schilderij is afgebeeld op de tong van de sneaker.

De inlegzolen brengen het kunstwerk nog verder tot leven. De linkerzool toont de vloeiende melk die ‘Het Melkmeisje’ inschenkt. Terwijl de rechterzool ‘Het Melkmeisje’ zelf afbeeldt en de prachtige kleuren die zij draagt.

Wil je een paartje scoren? De sneaker is vanaf vrijdag 18 augustus 2023 verkrijgbaar voor €140,- en kan worden aangeschaft in dames- en herenmaten via zowel het Rijksmuseum als de online winkel van Mizuno. Werp een blik op het unieke paartje hieronder en vergeet niet om de Sneakerjagers nieuwspagina in de gaten te houden voor het allerlaatste nieuws!