Skip to content
Upcoming

Michael Lau laat zijn creativiteit de vrije loop op de Puma Suede

15 december 2020 15:34
Michael Lau laat zijn creativiteit de vrije loop op de Puma Suede

Kunstenaar Micheal Lau en Puma werken opnieuw samen. De iconische Puma Suede wordt voorzien van verschillende rode tinten, suede materialen en opvallende details. De creatieve stijl van Michael Lau is ook hier duidelijk vertegenwoordigd, maar de schoen heeft wel zijn klassieke look behouden. De Puma Suede x Michael Lau dropt op dinsdag 22 december.

Michael Lau is een bekende kunstenaar uit Hong Kong. Hij staat vooral bekend om zijn sculpturen, maar heeft ook veel schilderwerk op zijn naam staan. De kunstenaar heeft al meerdere samenwerkingen gehad met sneaker merken. Zo hebben we zijn creaties al eerder gezien op de Puma Suede in 2018. Maar heeft hij ook eigen colorway gemaakt voor de Nike Air Force 1, Dunk Low en Nike Blazer low. In zijn vorige samenwerkingen gebruikte hij vooral rustige kleuren. Nu vond Lau het tijd voor een opvallend kleurtje!

Puma Suede x Michael Lau

De Puma Suede released voor het eerst in 1968. De sneaker is een icoon geworden en heeft zijn populariteit vooral te danken aan de B-Boy cultuur uit de jaren ’80. De Puma Suede komt voor de tweede keer in de handen van Michael Lau. Het bovenwerk beschikt over verschillende rode tinten. De linker en rechter sneaker verschillen van elkaar in kleur. De kleuren zijn hier precies omgedraaid. Waar we bij de ene een licht rode neus en tong zien, is het bij de andere een donker rode kleur. Ook op de backtab en rond de veters wisselen de tinten elkaar af. Verder hebben de sneakers een licht rode basis van suede. Op de tong zien we een lederen branding. Ook een opvallend detail, is de suede tag die aan de sneaker hangt. Naast dat hier beide merken op genoemd worden staat er ook een opvallende tekst op: “PUMA SAMPLE, Not for you only for me.” Ook op de hiel van de sneaker staat in zwarte letters “SAMPLE” gedrukt. De sneaker wordt afgemaakt met een witte zool. Bekijk de sneaker al al zijn details onder aan dit blog!

Nike Puma Suede x Michael Lau dropt op dinsdag 22 december. Houd de sneaker releasekalender in de gaten! Zo mis je nooit een release. Voor extra informatie en nieuwtjes over de releases, lees je onze blogs. Volg Sneakerjagers op Instagram voor nog meer sneaker content!

Michael Lau X Puma Suede VTG 'Red'

380820-01 · Prijs vanaf €54,-

Naar alle aanbieders
Puma Suede Michael Lau
Puma Suede Michael Lau