Skip to content
Events

Mercer Amsterdam x NASA Lauch Party Recap

2 oktober 2018 11:47
Mercer Amsterdam x NASA Lauch Party Recap

Afgelopen donderdag was Sneakerjagers aanwezig bij de Launch Party van de collaboration tussen Mercer Amsterdam en NASA. Om te collaboration te vieren organiseerde Mercer Amsterdam een Launch Party op de Herenstraat in Amsterdam. In de straat tussen de Herengracht en de Keizersgracht stond maar één ding centraal: de Mercer Amsterdam x NASA sneaker.

Het pand op de Herenstaat was helemaal omgetoverd tot een ruimteschip. Met aluminium vloeren en muren en een astronauten pop in het midden stond alles in het teken van de sneaker. De dag erna zou de sneaker verkocht worden in het zelfde pand. De eerste tien in de rij kregen de speciale doos met een certificaat. De Mercer x NASA sneaker was binnen 3 minuten en 45 seconden uitverkocht.

In een gesprek met Pim Dresen, oprichter van Mercer Amsterdam, vroegen we of hij vond dat Mercer al bij de gevestigde namen in de sneakerwereld hoort. Pim zag ondanks de collaboration met NASA Mercer toch nog als een van de kleinere spelers in de sneakerwereld. Ook wanneer hij ziet dat celeberties als Chris Brown, Lewis Hamilton, Future en 6ix9ine zijn merk dragen gaf Pim aan daar niet bij stil te staan. ‘Ik ben altijd hongerig naar meer’ antwoorde Pim. ‘Tuurlijk is het gaaf om zulke mensen in Mercer te zien lopen maar we zijn nog lang niet waar we willen zijn’. Ook staan ze nu in hetzelfde rijtje als designer Heron Preston en Vans. Ook daar staat Pim niet echt bij stil. ‘Tuurlijk is het mooi om in het rijtje te staan met Heron Preston maar we zijn nog lang niet op het niveau waar we willen zijn.

Ook vroegen we Pim waarom NASA nou eigenlijk zo goed bij Mercer past. Door zijn verleden als bankier is Pim heel goed met contracten en laat dat nou net goed uitkomen. Voordat je wilt samenwerken met NASA moet je super veel contracten doorlezen. Er zitten namelijk allerlei regels aan het samenwerken met NASA. In totaal heeft het Pim en Mercer zo’n 1,5 jaar geduurd tot de sneaker daadwerkelijk werd gereleased.

Wanneer ik Pim vroeg of dit dan ook het hoogtepunt was van Mercer Amsterdam. ‘Tuurlijk vind ik zo’n collaboration geweldig. Maar een week geleden verkochten we het Fire & Ice pack uit en daar ben ik net zo trots op’, antwoorde Pim. Het mooiste detail op de sneaker vond Pim de Mesh op de upper van de sneaker. Het mesh is 3D en daardoor heb je echt het gevoel dat er echt kwaliteit in de sneaker zit. Daarnaast vond Pim het NASA-logo op de sneaker een erg mooi detail. Deze is speciaal erop geprint in Italië. Hierdoor is het logo niet plat maar steekt het een beetje uit en kan je het echt voelen.

NASA x Mercer is comming back!

Tenslotte heeft sneakerjagers te horen gekregen dat Mercer terugkomt met een collaboration met NASA. Bekijk de recap van de Launch Party waarin er meer word vertelt over de nieuwe Mercer x NASA sneaker. Daarin zit ook een interview met Anass Temssamani en David de Ruiter die verantwoordelijk was voor de hype rondom de collaboration. Vergeet niet te abonneren op het YouTube kanaal van sneakerjagers zodat je ons blijft volgen waar we ook heen gaan.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.