Skip to content
Upcoming

Mercer Amsterdam collaborates met NASA

20 september 2018 13:38
Mercer Amsterdam collaborates met NASA

Vrijdag 28 september released de ‘once in a livetime collaboration’ tussen Mercer Amsterdam en NASA. Als take-off van deze geweldige release is er een release party georganiseerd door Mercer Amsterdam en wij van Sneakerjagers zullen daar natuurlijk bij zijn. Het is nog een week tot de release en het leek ons bij sneakerjagers een mooi moment om jullie kennis te laten maken met Mercer Amsterdam.

Ontstaan

Oprichter Pim Dresen kocht zijn eerste paartje sneakers op 10-jarige leeftijd in Mercer Street in New York. Later groeide zijn verslaving voor sneaker en kwam hij met ideeën voor zijn eigen sneakers. Pim wou uniek zijn en andere sneakers hebben dan andere en tekende zijn eigen ontwerpen toen hij nog bij een investeringsbank werkte.

Pim vond zijn ideale productiefaciliteiten in Portugal en begon zijn eerste sneaker te produceren. Nadat hij zijn eerste paar sneakers op zijn eigen Instagram account plaatste kreeg hij als snel een telefoontje van zijn eerste klant. In eerste instantie wees Pim het aanbod af maar de klant stond erop om de sneaker te kopen. Een paar weken laten stopte Pim zijn baan bij de investeringsbank en begon zich te focussen Mercer Amsterdam. Hij ontwikkelde een voledige collectie en ging opzoek naar zijn eerste klanten. Nu worden de Mercer sneakers in meer dan 130 winkels in 10 landen verkocht.

In een Mercer sneaker ontmoet het chique uit New York, de Amsterdamse Straat. De sneakers zijn erg geïnspireerd door beide steden. Mercer wilt onderscheidend zijn door andere silhouetten te maken en andere materialen te gebruiken. Ze hebben schijt aan andere en willen anders zijn dan andere. Mercer laat haar sneakers maken in Portugal. Daar worden ze handgemaakt door kleine fabrieken die in familiebezit zijn.

Mercer Amsterdam x NASA

De samenwerking tussen Mercer Amsterdam en NASA representeert hetgene wat wel allemaal willen bereiken; ’to reach the stars and succeding at the impossible’. De sneaker is geïnspireerd door de Apollo 11. Dit was het ruimteschip dat de eerste twee mensen naar de maan bracht. Het toen nog onmogelijke. De Apollo 11 werd gelanceerd vanaf The Kennedy Space Centre in Florida. De exacte coördinaten van The Kennedy Space Centre staan op de zijkant van de sneaker.

Wat is een limited sneaker zonder hype? David de Ruiter was verantwoordelijk voor de hype rondom de sneaker. Er is al geschreven over de collaboration tussen Mercer Amsterdam en NASA van Rusland tot Peru en dat dankzij David zijn contacten. Bekende sites als Hypebeast en Highsnobiety hebben al geschreven over het Amsterdamse sneakermerk. Ook hebben Kendall Jenner en de zusjes Bella & Gigi Hadid een paartje van de Amsterdamse Sneaker. Daarnaast heb ik te horen gekregen van David dat er gister een paartje is verstuurd naar niemand minder dan Kanye West die de sneaker ook erg graag wou hebben.

De sneaker is erg limited en er zijn maar 96 paren beschikbaar van maat 36 tot 45. Hij zal verkocht worden voor €250 en is verkrijgbaar online of in de NASA pop-up store op 28 september in Amsterdam. De eerste 10 mensen die de sneaker kopen krijgen er een stof- en waterdichte box bij. Daarnaast een extra paar waxed veters met gouden uiteinden en een handgeschreven certificaat.

Bekijkt de foto’s van de collaboration van Mercer Amsterdam met NASA hieronder. Check gelijk ook de te gekke video voor de release.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.

Images by Mercer Amsterdam