Skip to content
Watch

Melvin Sibelo is te gast in de eerste aflevering van het tweede seizoen van Sneakerjagers ‘On Air’

29 februari 2020 14:11
Melvin Sibelo is te gast in de eerste aflevering van het tweede seizoen van Sneakerjagers ‘On Air’

Eén van de gasten in de 1e aflevering van het 2e seizoen van Sneakerjagers ‘On Air’ de podcast is niemand minder Melvin Sibelo, beter bekend onder zijn DJ naam: Melly Mel.

Melvin groeide op met soul, disco en hiphop maar zag pas echt het licht bij de It, Roxy en Paradiso waar hij zijn liefde voor housemuziek ontwikkelde. Het duurde daarna niet lang voordat zijn passie voor muziek werd omgezet naar dj-ing voor publiek. Hij startte daarmee in 1994. Na jaren ervaring opbouwen begon er een nieuwe stream die de Engelse underground veroverde. In 1998 begon hij UK/Garage te draaien en kort daarna werd Melvin bekend als de beste artiest in de garage scene.

Tegenwoordig doet Melvin Sibelo het rustiger aan. Als hij draait doet hij dat weer in de stijl waar hij altijd al van gehouden heeft: house. Op basis van housemuziek speelt hij een set die allerlei stijlen bevat zoals disco, pop, breakbeat en klassiekers.

Melvin Sibelo
Melvin Sibelo

Begin jaren negentig begon ook zijn bezeten passie voor sneakers. Hij staat dan ook bekend als een OG-verzamelaar die werkelijk alles heeft of heeft gehad. Hij is dan ook een lopende encyclopedie als het gaat om sneakers die zijn uitgekomen in het verleden.

Heel veel redenen dus om deze relaxte gast eens helemaal leeg te vragen over zijn verleden, passies en kennis over sneakers.

De eerste aflevering van seizoen 2 is vanaf nu te beluisteren of te zien via Spotify, Apple Podcasts en Youtube.