Skip to content
Newsfeed

Martine Rose x Nike Shox MR4 collab in 2023

20 juni 2022 10:35
Martine Rose x Nike Shox MR4 collab in 2023

Op 13 juni 2022 verscheen de Martine Rose x Nike Shox MR4 in Martine Rose’s SS23 show in Vauxhall, Londen. Hier werden twee colorways van het Shox MR4 model getoond. Nu, zo’n week later, zijn er gedetailleerde foto’s van de collab opgedoken en kunnen we de sneakers in 2023 verwachten.

Martine Rose en Nike werken opnieuw samen en komen dit keer met de Shox MR4. Martine Rose is een menswear designer uit Londen en werkt sinds 2007 aan de meest unieke en abstracte designs. In de afgelopen 15 jaar heeft het gelijknamige merk een cultstatus opgebouwd en haalt Martine Rose haar inspiratie uit verschillende subculturen, waaronder hiphop, rave en punk.

Zoals vermeld door Vogue Business, zat Louis Vuitton CEO Michael Burke afgelopen weekend op de eerste rij bij Martine Rose’s Spring/Summer 2023 show in Londen. Dit leidde tot speculaties dat Martine in aanmerking zou komen voor de taak om Virgil Abloh op te volgen als artistiek directeur van Louis Vuitton menswear.

Tijdens deze runway verscheen ook de Martine Rose x Nike Shox MR4. De Shox was met name een populaire sneaker in de 2000’s en maakt in 2022 zijn comeback. Zo werd dit model ook gebruikt in een Supreme samenwerking. De Martine Rose x Nike Shox MR4 heeft een opvallende look en heeft een ietwat puntige neus gekregen.

De sneaker komt in een witte en zwarte colorway. Beide varianten combineren de materialen mesh en leer. De zwarte colorway heeft een felrode middenzool gekregen. Ook hebben beide paartjes 3M details gekregen. De sneaker heeft een spitse neus, wat het model een unieke uitstraling geeft.

De Martine Rose x Nike collab heeft nog geen officiële releasedatum. Wel kunnen we de Shox MR4 colorways in 2023 verwachten.

Martine Rose x Nike Shox MR4
Martine Rose x Nike Shox MR4
Martine Rose x Nike Shox MR4
Martine Rose x Nike Shox MR4