Upcoming

Nike eert Kobe Bryant met Mamba Week

17 augustus 2020 09:26
Nike eert Kobe Bryant met Mamba Week

Nike eert Kobe Bryant door middel van Mamba Week. Mamba Week is één week vol donaties en lanceringen van nieuwe sneakers en kleding om zo de NBA ster te eren. Mamba Week begint op 23 augustus en wordt gevierd door middel van drie belangrijke momenten: een donatie aan het Mamba en Mambacita Sports Foundation, nieuwe releases van het Nike Kobe Protro sneaker en jerseys van de basketbal speler.

Nike zal een donatie gaan doen van 1 miljoen dollar aan het Mamba en Mambacita Sports foundation ter gedachtenis aan Bryant en zijn dochter Gianna. Door dit te doen word het doel van Kobe behouden om kinderen in achtergestelde gemeenschappen te helpen actief te blijven en te werken naar succes.

Nike zal ook het Mamba League-partnerschap van Bryant in Los Angeles blijven steunen. Deze partnerschap bied kinderen een plek om de sport van basketbal te leren en zich te laten inspireren door het spel. De Mamba League werd opgericht in 2017 en behoud de boodschap van Mamba Mentality: “Werk om elke dag beter te worden, op en naast het veld”.

Naast de mooie donaties en het blijven steunen van de Mamba League, brengt Nike ook nog vijf colorways uit voor Kobe 5 Protro en een spelers jersey. Twee van deze Kobe 5 Protro zijn in samenwerking met UNDEFEATED. Als laatste komt Nike met een Black Mamba geïnspireerde Los Angeles Lakers Jersey met zwart slangen huid als print. De betekenis achter de jersey is groot, want deze style van de Jersey was origineel ontworpen door Kobe Bryant in 2017.

Bekijk hieronder de afbeeldingen en houd onze releasekalender in de gaten om geen een sneaker release te missen.

Mamba Week
Mamba Week
Images by Nike

The Turnover