Skip to content
Newsfeed

Release reminder: Maha Amsterdam x adidas Samba & Samoa

14 april 2024 08:38
Release reminder: Maha Amsterdam x adidas Samba & Samoa

De Amsterdamse sneakerstore Maha en adidas slaan de handen ineen voor hun eerste samenwerking. In het verleden heeft Maha Amsterdam al samengewerkt met namen als Yume Yume en Filling Pieces. Speciaal voor de lente komt de boetiek met twee adidas sneakers; de adidas Samba en Samoa. Beide silhouetten zijn al gedropt bij Maha, op 15 april 2024 zullen de sneakers gaan droppen bij andere retailers.

Maha Amsterdam

Maha Amsterdam is een maar al te bekende boetiek voor (Nederlandse) sneakerliefhebbers. De winkel werd in 2015 opgericht door Saskia van Hofwegen en Dian Iskandar en focust zich op sneakers en streetwear exclusief voor dames. In de afgelopen jaren heeft de store zijn naam gevestigd in de sneakercultuur en samengewerkt met grote merken, waaronder adidas. Bekijk de recente Tim & Tom Sneaker Show met Saskia en Dian hier.

Met de release van de twee silhouetten wil Maha een eerbetoon brengen aan de langdurige samenwerking met adidas. Dit doet het Amsterdamse merk met twee eigentijdse klassiekers. De samenwerking haalt inspiratie uit het Aziatische erfgoed van de medeoprichter van Maha, waar erfstukken gezien worden als een symbool van uithoudingsvermogen en groei.

De Samba en Samoa arriveren beide in jadegroene colorway. Jade wordt beschouwd als de drager van wijsheid en kracht. Het bovenwerk gebruikt premium leer en suède. Neutrale groene en witte tinten vormen een modern en fris kleurenpalet. De veters hebben een jade kraal gekregen, wat de release een speelse touch geeft.

Maha x adidas Originals Samba Samoa
Beeld Maha

De Maha x adidas Originals Samba en Samoa ‘Jade’ zijn op 6 april 2024 exclusief gedropt bij Maha Amsterdam. Op 15 april 2024 verschijnt de sneaker bij diverse retailers wereldwijd. Bekijk hieronder de officiële beelden van de sneaker.

Op vrijdag 5 april 2024 vond er een release party plaats bij de vestiging van Maha aan de Vijzelstraat in Amsterdam. Bekijk de details van het event op het Sneakerjagers Instagramaccount (@sneakerjagers).

Maha x adidas Originals
Maha x adidas Originals
Maha x adidas Originals
Maha x adidas Originals