Skip to content
Brand

Maak kennis met de Vans Knu Skool

17 september 2023 09:00
Maak kennis met de Vans Knu Skool

De Vans Knu Skool is de laatste tijd steeds vaker op straat te zien. Toch is deze sneaker nog niet zo bekend als andere schoenen uit de Old Skool-serie. Daarom zullen we vandaag de belangrijkste vragen over de Vans Knu Skool beantwoorden.

Wat je moet weten over de Knu Skool

De Vans Knu Skool is een authentieke skateschoen uit de jaren 90. In die tijd stond deze schoen bekend om zijn robuuste bovenwerk van suède of leer en zijn dikke, gewatteerde tong. Bovendien had hij een extra dikke rubberen zool om skaters voldoende grip te bieden op hun skateboard.

Tegenwoordig wint de Knu Skool steeds meer aan populariteit en heeft hij een stoere ‘oversized’ uitstraling. Hoewel hij nog steeds enkele herkenbare elementen van de klassieke Vans Old Skool-serie behoudt, zijn er ook nieuwe details toegevoegd, zoals extra hiellussen, een 3D-gegoten zijstreep en grove veters.

Kortom, dit silhouette biedt ons een fraaie uitstraling die aanzienlijk verschilt van de traditionele Old Skool-schoen.

via Vans

Wat is het verschil tussen de Vans Knu Skool en de Vans Old Skool?

Beide sneakers maken deel uit van de Old Skool collectie van Vans. Beide kicks hebben een ‘skateboard-typisch’ low-top ontwerp en een rubberen zool met wafel-look. Toch zijn er opvallende verschillen tussen de Knu Skool en de traditionele Vans Old Skool, met name in hun uiterlijk:

De Knu Skool heeft een verstevigde tong en kraag. Daarnaast valt de Knu Skool op door de 3D moulded sidestripe, de lusjes op de hiel en de dikke veters. De Old Skool daarentegen oogt over het algemeen wat ‘slanker’ en heeft onder andere geen hiellussen en geen dikke veters.

Imran Potato x Vans Knu-Skool 'Black

VN0A7Q5JB3P1 · Prijs vanaf €108,-

Naar alle aanbieders

Vans Knu Skool

VN0009QCNWD1 · Prijs vanaf €56,-

Naar alle aanbieders

Vans Knu Skool VLT LX Pink

VN0007QDBM01 · Prijs vanaf €160,-

Naar alle aanbieders

VANS Knu Skool

VN0009QCCNP · Prijs vanaf €84,-

Naar alle aanbieders


We hopen dat we de meest essentiële vragen over de Knu Skool hebben kunnen beantwoorden. Je kunt de Sneakerjagers sneakerzoekmachine gebruiken om een overzicht te krijgen en prijzen te vergelijken voor alle beschikbare modellen en kleurvarianten. Klik op de knop hieronder!