Skip to content
Brand

Maak kennis met de nieuwe Pharrell x adidas NMD S1 RYAT

30 april 2022 10:00
Maak kennis met de nieuwe Pharrell x adidas NMD S1 RYAT

In de zomer van 2021 werd de Pharrell x adidas NMD S1 RYAT voor het eerst onthuld. Nu, een jaar later is de sneaker één van de meest gehypte van het seizoen. Pharrell heeft de afgelopen jaren gewerkt aan zijn Human Race collectie, hij heeft onder andere nieuwe looks gecreëerd voor de NMD. Ook heeft hij zijn unieke blik geworpen op de NMD S1 RYAT. In dit blog zullen we je dieper meenemen in het ontwerp van deze sneaker.

Pharrell Williams

Al sinds 2014 werken adidas en Pharrell Williams samen. Hij is geboren in Amerika, in 1973. In de 00’s brak hij door als zanger en rapper. Je kunt hem kennen van de nummers: ‘Happy’, ‘Blurred Lines’ en ‘Get Lucky’.

Daarnaast heeft Pharrell ook zijn eigen kledinglijn genaamd ‘Billionairs Boys Club’. Hij heeft grote samenwerkingen op zijn naam staan met merken als BAPE en Louis Vuitton. Ook adidas kan zich aan dit rijtje toevoegen.

NMD S1 RYAT

De NMD S1 RYAT is de perfecte combinatie tussen sneaker en laars. De sneaker is ontstaan door middel van een reeks 3D-prototypes. Waardoor de schoen nu een zeer functioneel ontwerp heeft gekregen. Er zijn verschillende materialen gebruikt, van premium suède tot aan leren overlays en een rubberen TPU-mudguard.

NMD S1 RYAT
NMD S1 RYAT

Op het eerste gezicht zie je vooral een witte frisse tint op de sneaker, als je iets langer kijkt zie je overal subtiele kleuren. Het bovenwerk komt in een combinatie van witte, gele en grijze tinten. Op de zool en op de overlays zijn de kleuren oranje en blauw te zien. Een gedurfd groen treklipje op de hiel en een extra paar roze veters maken de colorway af.

NMD S1 RYAT

De sneaker haalt zijn inspiratie uit een klassiek silhouet van een wandelschoen. Pharrell heeft zijn eigen twist aan de wandelschoen gegeven. De sneaker bevat onder andere de iconische BOOST-tussenzool. Waardoor de schoen op verschillende terreinen comfort kan bieden. De BOOST technologie zorgt dat je het gevoel hebt alsof je op wolken loopt.

NMD S1 RYAT
NMD S1 RYAT

Wat het meest opvalt aan de NMD S1 RYAT, is de zool, deze is namelijk extra dik en groot. De transparante rubberen zoolrand loopt over de neus, zijkant en hak. Als extra detail is de buitenzool gemaakt van het adidas Originals logo. Het logo is op elkaar gestapeld om een duidelijk en uniek profiel te krijgen.

De Pharrell x adidas NMD S1 RYAT is uitgekomen op 23 april 2022 en is op dit moment alleen nog maar te koop via resell. Er zijn wel al beelden van andere colorways verschenen. Of deze een release gaan krijgen dat is helaas nog niet bekend, wij hopen natuurlijk van wel! Dit is namelijk een paartje die iedereen wel zou willen toevoegen aan zijn of haar persoonlijke collectie.

Hou vooral onze release kalender in de gaten voor updates!