Skip to content
Brand

Maak kennis met de New Balance winkel in Amsterdam

1 juli 2021 16:00
Maak kennis met de New Balance winkel in Amsterdam

Op de Leidsestraat in Amsterdam bevindt zich de New Balance winkel. In deze winkel zijn veel verschillende New Balance modellen te vinden, waaronder de 550 in drie kleuren, vanaf vrijdag 16 juli.

Een korte geschiedenisles over New Balance

New Balance is één van de oudste sportmerken. Het merk is opgericht in 1906 door William J. Riley in Boston. Het bedrijf focuste zich op het produceren van orthopedische schoenen, zodat de klant comfort kreeg, maar ook een nieuwe balans.

Pas in 1941 is het merk schoenen gaan produceren voor sporten, zoals tennis, boxen en honkbal. Doordat het bedrijf nog klein was werd elk product met de hand gemaakt.

New Balance kwam met de ‘Trackster’ in 1961. Dit was de eerste hardloopschoen die ze hadden gemaakt. Pas 15 jaar later kwamen hardloopschoenen uit, zoals wij gewend zijn van het merk. Dit model was de 320 en de verkoop van dit model ging heel hard.

Na het succes van de 320 kwamen steeds meer modellen uit die we vandaag de dag nog kennen. New Balance groeide uit tot één van de bekendste schoenenmerken.

New Balance Amsterdam

De New Balance winkel in Amsterdam verkoopt naast een breed scala aan New Balance modellen ook een ruime selectie New Balance kleding.

Aan de wanden vind je de New Balance 574. Dit model kwam voor het eerst uit in 1988. De 574 is van origine een hardloopschoen, maar door het tijdloze design werd deze opgepakt als lifestyle sneaker. Naast de sneakers hebben ze campagne foto’s hangen om meer inspiratie te krijgen hoe je de 574 kunt stijlen.

New Balance winkel Amsterdam 574
New Balance winkel Amsterdam 574

Op een andere wand in de New Balance winkel vind je de Made In USA modellen. De eerste 990 ‘Made In USA’ kwam uit in 2012, speciaal voor de herkiezing van ex-president Barack Obama. Hiermee wilden ze laten zien dat lokale Amerikaanse bedrijven belangrijk zijn.

In 2019 kwam de vijfde variant van de 990 ‘Made In USA’ uit, de 990v5. Dit model bleek een succes te zijn onder influencers en sneakerheads. De 990v5 werd een tijdloze iconische schoen die overal bij past.

De sneaker op de foto is de New Balance Made In US 992 ‘White’.

Made In USA muur

Op de display in het midden staan de nieuwste releases en de meest gehypede modellen, waaronder de 990v5.

Jaden Smith’s New Balance Vision Racer is ook te vinden op deze tafel, net als het New Balance 574 ‘Un-N-Ding’ model. Vanaf vrijdag 16 juli zal het New Balance 550 ‘Premium’ pack ook te vinden zijn in het midden van de store.

New Balance display
New Balance display
All images by Sneakerjagers

Waarschijnlijk vraag je je af, waar kan ik deze winkel vinden? De New Balance winkel zit op de Leidsestraat 30 in Amsterdam. De store is elke dag van 10:00 uur tot 18:00 uur geopend.

New Balance Amsterdam locatie

New Balance & Sneakerjagers

Wij van Sneakerjagers hebben de handen geschud met het team van New Balance. Om het 550 ‘Premium’ pack te vieren hebben wij een verrassing georganiseerd.

De New Balance winkel in Amsterdam staat de komende dagen in teken van het 550 model. Het ‘Premium’ pack zal online en in de winkel verkrijgbaar worden.

Als extra verrassing geven wij ook een paartje van deze populaire sneaker weg in jouw maat. Wil je weten wat je moet doen om te winnen? Klik dan op de knop hieronder voor de regels en de actievoorwaarden.


Wil jij meer leren over sneakers en sneakermerken? Volg ons dan op Instagram en houd onze blogs dagelijks in de gaten.

Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date