Skip to content
Upcoming

Maak je eigen sneaker bij de Sneakersschool

6 november 2018 15:55
Maak je eigen sneaker bij de Sneakersschool

Wij van Sneakerjagers zijn afgelopen week langs geweest bij de Sneakersschool in Amersfoort. De Sneakersschool is een initiatief van Roel van Hoff waarbij vijf cursisten in vijf dagen een eigen sneaker in elkaar zetten. Wij waren bij de eerste cursus week. Hierover hebben we een video gemaakt.

Roel maakt zelf al een aantal jaren bespokes en restaureert sneakers en heeft klanten vanuit heel de wereld. Nu is hij dus de Sneakersschool begonnen om de ervaringen die hij heeft met het maken van sneakers te delen met andere mensen. De motivatie voor Roel is dan ook het leren van het vak aan andere mensen. “Ik kreeg vaak berichten van mensen dat ze het heel tof vonden wat ik deed, hier ben ik op in gaan spelen” zegt Roel. Met als doel een plek te creëren waarin mensen ontdekt kunnen worden en na de cursus misschien doorgaan met het maken van bespokes.

“Het is belangrijk dat ik iedereen kan helpen en dat niemand hoeft te wachten”

De cursussen worden gegeven in groepen van vijf mensen. Zo kan Roel iedereen de aandacht geven en helpen. “Het is belangrijk dat ik iedereen kan helpen en dat niemand hoeft te wachten” zegt Roel. Daarnaast heeft Roel bewust gekozen voor een Air Max 1. Hij heeft veel ervaring met de Air Max 1 en daarnaast is er vanuit de cursisten veel vraag naar de Air Max 1. Later zullen er misschien cursussen geven worden met bijvoorbeeld Jordans of Yeezy’s.

Sneakersschool

Vanuit de hele wereld zijn er aanvragen voor de Sneakersschool. Daarom is er ook gekozen voor een centrale locatie als Amersfoort. Het is redelijk dichtbij Amsterdam en ligt centraal in Nederland. Zo is het voor zowel de cursisten uit Nederland en het buitenland een gunstige locatie en is het goed te bereiken.

Elke maand zal er een cursus gegeven geworden die vijf dagen duurt van woensdag tot en met zondag. De dagen duren van negen tot vijf. Wil je meer informatie bekijk dan eens de site van de Sneakersschool.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.

Benieuwd naar hoe het eraantoe gaat bij de Sneakersschool? Check de video hieronder.