Skip to content
Upcoming

Lever je tweedekans sneakers gratis in met WEAR Collect

29 februari 2024 16:33
Lever je tweedekans sneakers gratis in met WEAR Collect

Het Rotterdamse initiatief WEAR lanceert een nieuwe service: WEAR Collect. Met deze service wil het bedrijf het inleveren van sneakers die gemakkelijk nog een tweede ronde mee kunnen gaan eenvoudiger maken. Pim Roggeveen en Lorenzo van Galen, de founders van WEAR, pleiten voor een meer circulaire economie en leveren hier graag een bijdrage aan.

WEAR Collect

Na het hebben van verschillende vestigingen in hartje Rotterdam, het lanceren van een ‘Cleaning Service ChatGPT en het runnen van een eigen podcast, komt de circulaire fashion-startup WEAR nu met een nieuwe service: WEAR Collect. Een impact first initatief.

“Al vanaf het begin krijgen we van onze klanten de vraag of ze ook hun oude sneakers kunnen opsturen naar ons”, legt Lorenzo van Galen, co-founder van WEAR, uit. “Eerst sporadisch, nu is onze Instagram DM dagelijks gevuld met deze vraag. We vonden het tijd om hier maar eens gehoor aan te geven.”

Met de nieuwe service wil WEAR het inleveren van tweedehands sneakers makkelijker maken. Via de webshop van WEAR kun je een gratis WEAR Collect zak bestellen. De zak wordt met een retourlabel geleverd. In de zak kun je vervolgens je oude, nog draagbare sneakers doen en gemakkelijk terugsturen naar WEAR.

Ongebruikte sneakers

De markt voor ongebruikte sneakers in Nederland is volgens Pim Roggeveen, andere oprichter WEAR, erg groot: “In samenwerking met Sustainable Student Consultancy hebben we onderzoek gedaan naar de potentie van de markt voor ongebruikte sneakers. Na intensief research te hebben gedaan, kwamen zij tot de conclusie dat er per persoon gemiddeld drie paar sneakers ongebruikt in de kast staat.”

WEAR Collect

Kijkend naar de huidige Nederlandse samenleving komt dit op een totaal van ruim 50 miljoen sneakers die staan te verstoffen. Doodzonde, vond het duo van WEAR. “Met WEAR Collect bieden we mensen een manier om impact te maken en gemakkelijk van hun oude sneakers af te komen”, aldus Roggeveen.

Impact first

Of dit de volgende stap wordt naar een platform constructie, is nog onduidelijk. “‘We kiezen ervoor om te starten met een donatie-constructie”, vertelt van Galen. Zo wordt er per opgestuurde sneaker €1 gedoneerd aan Klabu, een goed doel dat sport toegankelijk maakt in vluchtelingenkampen over heel de wereld. Daarnaast krijgt de klant korting op artikelen uit de WEAR-webshop.

“We zijn een impact first onderneming, dus willen eerst gebruikers aantrekken met diezelfde mindset. Of
we een platform-model gaan integreren zien we later wel”, aldus van Galen.

Op de website van WEAR kun je nu gratis een WEAR Collect zak bestellen. Meer informatie over de dienst kun je vinden via: wear-store.nl/pages/wear-collect.