Skip to content
Staff Picks

Lente en zomer outfits voor de Nike Dunk Low

14 april 2023 20:45
Lente en zomer outfits voor de Nike Dunk Low

Heb je onlangs een nieuw paar Nike Dunk Low gescoord en ben je op zoek naar bijpassende outfits? Of ben je gewoon toe aan wat nieuwe, frisse kleding voor de lente en zomer? Hoe dan ook, wij hebben de ultieme inspiratie voor jou verzameld. Lees daarom snel verder en ontdek de beste lente en zomer outfits om er fresh uit te zien in jouw paar Nike Dunk Low!

De Nike Dunk Low

Voordat we je laten zien hoe je de Nike Dunk Low het beste kunt stylen, vertellen we je graag nog wat meer over deze sneaker.

De Dunk werd meer dan 35 jaar geleden voor het eerst uitgebracht. Sinds 1985 heeft het een lange weg afgelegd van een nederige basketbalsneaker voor studenten tot vandaag de dag waarin hij niet meer uit het straatbeeld weg te denken is.

De inspiratie voor de oorspronkelijke high-top basketbalsneaker was gebaseerd op de Air Force 1, de Terminator, de Air Jordan 1 en de Legend. De AF1 inspireerde namelijk het algemene uiterlijk en de buitenzool van de Dunk, het bovenwerk was een combinatie van de AJ1 en de Terminator en de Legend was gebruikt om de mallen te maken.

Mede door de gouden eeuw van het basketbal en Michael Jordan was de eerste release gelijk een groot succes binnen de sport. Maar dat was niet het enige. Nike gaf basketbalfans namelijk de kans om hun team te supporten door Dunks te dragen met een kleurensamenstelling betreffende hun favoriete club. Deze release is wereldwijd bekend als de ‘Be True To Your School‘ collectie. Door in te spelen op de clubloyaliteit wist Nike ook groot succes te behalen met de schoen buiten het veld.

Lente en zomer outfit voor de Nike Dunk Low
Nike
Lente en zomer outfit voor de Nike Dunk Low

Zoals je hierboven kunt zien behoort de Nike Dunk Low tot de meer grove sneakers. Daarom wil je te getailleerde kleding vermijden, zoals skinny jeans.

Jeans (en broeken)

Al zeiden we dat je beter skinny jeans kunt vermijden, betekent dit niet dat je Dunks niet met jeans kunt combineren. Het is alleen belangrijk om ervoor te zorgen dat ze niet te strak zitten. Denk daarom aan baggy jeans, sweat pants en cargo broeken voor jouw lente en zomer outfits.

Patta Hope Love Peace Denim Pants

De Patta Hope Love Peace Denim Pants in de kleur Light Blue is een stoere en trendy jeans met een rechte pijp. De baggy jeans is gemaakt van 100% en heeft een 5-pocket design. Hierdoor heb je altijd voldoende opbergruimte voor je essentials. Daarnaast zorgt het geprinte symbolenpatroon ervoor dat je altijd een unieke en edgy look uitstraalt. De finishing touch van de baggy jeans is het geborduurde Patta logo op de rechter achterzak.

Patta Hope Love Peace Denim Pants Light Blue voorkant
Asphaltgold
Patta Hope Love Peace Denim Pants Light Blue achterkant

Stone Island Regular Pant Cupro Cotton Twill-TC

De Stone Island Regular Pant Cupro Cotton Twill-TC in de kleur Navy Blue is een hoogwaardige broek gemaakt van een combinatie van katoen en cupro. Deze combinatie zorgt voor een zacht en comfortabel gevoel op de huid en biedt voldoende ademend vermogen. De cargo broek heeft een regular fit en is voorzien van een subtiele Stone Island logo op de linker achterzak. Het Navy Blue kleurenpalet past perfect bij de kleuren van verschillende Nike Dunk Lows. Hierdoor kun je vele stijlvolle outfits creëren!

Stone Island Regular Pant Cupro Cotton Twill-TC Navy Blue voorkant
BSTN
Stone Island Regular Pant Cupro Cotton Twill-TC Navy Blue achterkant

Nike Sportswear Club Fleece Pant

Het grote voordeel van de Nike Sportswear Club Fleece Pant is dat je ‘m zowel tijdens het sporten en in het alledaagse leven kunt dragen. Door de casual pasvorm en de boorden aan de broekspijpen ervaar je altijd een comfortabel gevoel. Het effen design van de sweatpant zorgt er daarnaast voor dat het een mooie basis vormt voor een opvallende sneaker zoals de Nike Dunk Low.

Nike Sportswear Club Fleece Pant Grey voorkant
Asphaltgold
Nike Sportswear Club Fleece Pant Grey achterkant

Shorts

Bij de lente en zomer outfits van de Nike Dunk Low mogen shorts natuurlijk niet ontbreken. Wat betreft shorts, geldt eigenlijk hetzelfde als jeans. Je kunt te strakke shorts het beste vermijden en eerder kiezen voor een losse pasvorm, zoals bij sportswear shorts en cargo shorts.

Carhartt WIP Double Knee Short

De Carhartt WIP Double Knee Short is een robuuste, functionele en stijlvolle short. Het heeft een losse pasvorm en is gemaakt van 100% organisch katoen. Dit geeft je een comfort en ademend vermogen. De Dusty Kamilton Brown Faded kleur past perfect bij Dunks met neutrale kleuren. Zo creëer je eenvoudig een tijdloze en klassieke outfit.

Carhartt WIP Double Knee Short Dusty Hamilton Brown Faded voorkant
Asphaltgold
Carhartt WIP Double Knee Short Dusty Hamilton Brown Faded achterkant

Nike Jordan Flight MVP Fleece Shorts

Laat zien dat je officieel lid bent met de Jordan Flight MVP Fleece Shorts! De subtiele flair van het merk met pofprint en schuine zakken zorgt ervoor dat je een unieke look uitstraalt. Het comfort en de stijl maken ze bovendien geschikt voor dagelijks gebruik. Het kleurenpalet zorgt er tot slot voor dat je ze gemakkelijk met zowel neutrale als opvallende Nike Dunk Lows kunt combineren.

Nike Jordan Flight MVP Fleece Shorts voorkant
Nike
Nike Jordan Flight MVP Fleece Shorts achterkant

The North Face Anticline Men’s Cargo Shorts

Een geweldige aanvulling op elke casual outfit zijn de The North Face Anticline Cargo Shorts in het bruin. Met voor- en achterzakken met klittenbandsluiting en cargozakken bieden deze cargo shorts veel opbergruimte voor al je benodigdheden. De finishing touch van het ontwerp is het logo van The North Face aan de onderkant van de shorts, wat een vleugje stijl en authenticiteit toevoegt. Vanwege de klassieke uitstraling en veelzijdigheid kun je het gemakkelijk met de Nike Dunk Low stylen!

The North Face Anticline Men's Cargo Shorts voorkant
Nike
The North Face Anticline Men's Cargo Shorts achterkant

Verschillende Nike Dunk Lows kun je combineren met de hierboven genoemde jeans en shorts. Terwijl je juist de sweatpants kunt combineren met opvallende kleuren, kun je aan de andere kant de cargos beter combineren met neutrale kleuren. Denk bijvoorbeeld aan de Dunk Low ‘Kentucky Alternate‘ of de ‘Red Swoosh‘.

Nike Dunk Low 'Kentucky Alternate'

FN3416-001 · Prijs vanaf €91,-

Naar alle aanbieders

Nike Dunk Low Retro 'Red Swoosh'

FB3354-001 · Prijs vanaf €79,-

Naar alle aanbieders

T-shirts

T-shirts zijn een belangrijk onderdeel bij het stylen van jouw lente en zomer outfits met de Nike Dunk Low. Bepaalde kleuren van je Dunks kun je bijvoorbeeld terug laten komen in je T-shirt. Maar naast graphic T-shirts, kun je bijvoorbeeld ook gaan voor een basic wit T-shirt.

Daily Paper Partu T-shirt Odyssey Grey

De Daily Paper Partu T-shirt Odyssey Grey is perfect voor degenen die op zoek zijn naar een casual en stjlvolle outfit. De graphic print en ronde hals geven het Daily Paper T-shirt een klassieke uitstraling. Hierdoor kun je het perfect matchen met de retro vibe van de Nike Dunk Low!

Daily Paper Partu T-shirt Odyssey Grey voorkant
Freshcotton
Daily Paper Partu T-shirt Odyssey Grey achterkant

By Parra Spirits of the Beach T-shirt

Een andere must-have is de By Parra Spirits of the Beach T-shirt. Het T-shirt heeft een geborduurd logo op de borst en een graphic op de rug, wat zorgt voor een unieke en opvallende uitstraling. Verder past de kleur Mushroom Brown perfect bij de neutrale kleuren van de Dunk Low.

Carhartt WIP Duster T-Shirt White voorkant
BSTN
Carhartt WIP Duster T-Shirt White achterkant

Carhartt WIP Duster T-shirt White

Het witte Carhartt WIP Duster T-shirt is een perfecte match voor vele verschillende colorways van de Nike Dunk Low. Het geborduurde Carhartt logo geeft het witte T-shirt een subtiele, maar toch opvallende uitstraling. Daarnaast zorgen de ronde hals en korte mouwen voor een tijdloze uitstraling.

Carhartt WIP Duster T-Shirt White voorkant
Freshcotton
Carhartt WIP Duster T-Shirt White achterkant

Hoodies en sweaters

Wanneer het in de avond wat afkoelt, is het ideaal om een hoodie of sweater over je T-shirt aan te trekken. Net zoals bij je T-shirt, is het ook hier belangrijk om voor kleuren te kiezen die terugkomen in je Dunks! Opnieuw kun je kiezen voor opvallende graphics of basics.

Carhartt WIP American Script Crew Neck Sweatshirt

Op zoek naar een subtiel sweatshirt? Kijk dan eens naar de Carthartt WIP American Script Crew Neck Sweatshirt! Het geborduurde Carhartt WIP logo op de borst zorgt voor karakter en stijl, zonder te overdrijven. Daarnaast past de kleur zwart perfect bij de meeste colorways van de Nike Dunk Low.

Carthartt WIP American Script Crew Neck Sweatshirt voorkant
Size?
Carthartt WIP American Script Crew Neck Sweatshirt achterkant

Daily Paper Rehem Hoodie

De Daily Paper Rehem Hoodie is een klassieker die nooit uit de mode raakt en gemakkelijk te combineren is met andere outfits. Het heeft namelijk een eenvoudig en strak ontwerp, wat een tijdloze uitstraling geeft. Door de neutrale kleur kun je ook dit item goed combineren met vele Dunk colorways

Daily Paper Rehem Hoodie voorkant
BSTN
Daily Paper Rehem Hoodie achterkant

SNIPES Small Logo Essential Hoodie

De SNIPES Small Logo Essential Hoodie is perfect voor dagelijks gebruik. Door hoogwaardige materialen ervaar je een zacht en comfortabel gevoel tijdens het dragen. Het kleine logo op de hoodie geeft een subtiele branding en maakt het kledingstuk niet te druk. Hierdoor heeft het een casual, streetwear uitstraling dat perfect past bij de stijl van de Dunk Low.

SNIPES Small Logo Essential Hoodie voorkant
SNIPES
SNIPES Small Logo Essential Hoodie achterkant

Zoals eerder genoemd kun je je gevoel voor stijl weerspiegelen door de kleuren van je Dunks te combineren met de kleuren van je T-shirt, hoodie of sweater.

Combineer bijvoorbeeld zomerse tinten met de Dunk Low WMNS ‘Rose Whisper’, Dunk High WMNS ‘Aluminium’ of neutrale kleuren met de Dunk High WMNS ‘Panda’.

Nike Dunk Low WMNS 'Rose Whisper'

DD1503-118 · Prijs vanaf €72,-

Naar alle aanbieders

Nike Dunk High WMNS 'Aluminium'

DD1869-107 · Prijs vanaf €85,-

Naar alle aanbieders

Nike Dunk High WMNS 'Panda'

DD1869-103 · Prijs vanaf €59,-

Naar alle aanbieders

Jackets

Naast hoodies en sweaters, zijn ook jackets ideaal om toe te voegen aan je lente en zomer outfits gecombineerd met de Nike Dunk Low. Als het gaat om jackets raden wij neutrale kleuren aan. Hiermee voorkom je dat je outfit te druk wordt en kun je de nadruk leggen op andere delen van je lente en zomer outfit, zoals je T-shirt en Nike Dunk Low!

Nike Life Unlined Chore Coat

Wanneer we het hebben over neutrale kleuren, hebben we het bijvoorbeeld over de kleur zwart. Een ander voordeel van deze kleur is dat het tijdloos is en niet snel uit de mode gaat. De Nike Life jacket is daardoor een langdurige investering waar je vele jaren van kunt genieten. Het heeft daarnaast een stoere en robuuste uitstraling dat perfect aansluit bij het design van de Nike Dunk Low!

Nike Life Unlined Chore Coat voorkant
Nike
Nike Life Unlined Chore Coat achterkant

Carhartt WIP Detroit Men’s Jacket

De combinatie van hoogwaardige materialen, een tijdloos ontwerp en een veelzijdige kleur maken deze jas een praktische en stijlvolle aanvulling op je garderobe. Dus of je nu gaat voor een casual of een meer formele outfit, de Carhartt WIP Detroit Jacket maakt je outfit compleet.

Carhartt WIP Detroit Men's Jacket voorkant
Freshcotton
Carhartt WIP Detroit Men's Jacket achterkant

Olaf Coach Jacket Black

De Olaf Coach Jacket Black heeft een minimalistisch design met het witte ØLÅF merk op de borst en een groot ØLÅF face-print op de achterkant. Dit kunstwerk voegt een interessant element toe aan de jas, waardoor het een stijlvolle en opvallende keuze is voor een casual look. Het zwart-witte ontwerp is daarnaast perfect om te combineren met de verschillende colorways van de Nike Dunk Low!

Olaf Coach Jacket Black voorkant
Freshcotton
Olaf Coach Jacket Black achterkant

Accessoires

Je outfit is pas compleet, als je ook de juiste accessoires hebt toegevoegd! Naast stijlvolle voordelen, zijn ze bovendien enorm praktisch voor je lente en zomer outfits gecombineerd met de Nike Dunk Low.

Caps en hats

Tijdens de zonnige dagen wil je natuurlijk je hoofd koel houden en ogen beschermen tegen fel zonlicht. Maar dit hoeft niet ten koste te gaan van jouw stijlvolle outfit. Je kunt je outfit namelijk eenvoudig een boost geven met een Nike Sportswear Heritage 86 Cap of Nike Sportswear Bucket Hat!

Nike Sportswear Heritage 86 Cap
Nike
Nike Sportswear Bucket Hat

Sokken

Zoals vele andere sneakerheads, zijn wij groot fan van hoge sokken in sneakers tijdens de lente en zomer. Hier kun je kiezen om voor de klassieke, neutrale kleuren te gaan of juist kleuren te combineren met de rest van je outfit. Denk bijvoorbeeld aan de Jordan Everyday Cush Poly Crew of de Nike Everyday Plus Cushion Crew Training.

Jordan Everyday Cush Poly Crew
Snipes
Nike Everyday Plus Cushion Crew Training

Tassen

Een waistbag is een handige accessoire om te dragen tijdens de lente en zomer, omdat het je de vrijheid geeft om je handen vrij te houden. Bovendien hoef je hierdoor geen rugtas mee te nemen en wordt het dragen van een heuptas op warme dagen als veel comfortabeler ervaren. Een item dat je goed kunt matchen met je zomerse outfit is bijvoorbeeld de Dickies Duck Canvas.

Dickies Duck Canvas voorkant
Solebox
Dickies Duck Canvas achterkant

Hopelijk hebben we je goed genoeg kunnen inspireren en kun je nu zelf aan de slag om een stijlvolle lente en zomer outfit te creëren met jouw Nike Dunk Low! Wil je daarnaast graag meer Nike Dunks bekijken of op de hoogte blijven van opkomende Nike Dunk releases? Bekijk dan eens onze sneaker zoekmachine of houd onze releasekalender in de gaten!