Skip to content
Upcoming

Leger des Heils reageert op kapotte Balenciaga sneaker

31 mei 2022 20:15
Leger des Heils reageert op kapotte Balenciaga sneaker

Het Leger des Heils lanceert de ‘Truly Destroyed’-campagne. Met deze actie biedt de non-profit acht volledig vernielde schoenen te koop aan voor de prijs van een designer schoen. Elk schoen kost €1450. Deze campagne is een reactie op de Balenciaga ‘Full Destroyed’ sneaker.

Het Spaanse modehuis bracht een special-edition sneaker uit die al ‘helemaal kapot’ was en hing daar een prijskaartje aan van €1450. Dus wat is het verschil tussen de schoenen van het Leger des Heils en de sneaker van Balenciaga? De schoenen van het Leger des Heils zijn echt kapot, doordat ze maanden tot jaren lang zijn gedragen door mensen die op straat leven.

‘Truly Destroyed’ is een non-profit project gecreëerd door Cloudfactory voor het Leger des Heils. De foto’s zijn gemaakt door mode fotograaf Carli Hèrmes. Het volledige bedrag dat wordt opgehaald met de de ‘Truly Destroyed’-campagne zal gaan naar het Leger des Heils. Met dit geld worden mensen geholpen hun leven weer opnieuw op de rit te krijgen.

Balenciaga ‘Full Destroyed’

Balenciaga Fully Destroyed
Foto van Balenciaga

De campagne van het Leger des Heils is een reactie op de Balenciaga ‘Full Destroyed’ schoen. De sneaker was een speciale pre-distressed versie een schoen uit hun collectie. De Paris High Top trainer werd als basis gebruikt en kost normaal €495. De nieuwe versie is niet alleen extreem vies en versleten, maar ook nog eens €995 duurder dan de standaard Paris High Top. Van de Balenciaga ‘Full Destroyed’ sneaker zijn 100 paartjes gemaakt, die ondertussen allemaal zijn verkocht.

Balenciaga 'Fully Destroyed'
Balenciaga 'Fully Destroyed'
Foto’s van Balenciaga

De Balenciaga Paris High Top trainer ‘Full Destroyed’ die werd verkocht zag er iets minder distressed dan het paartje uit de campagne foto’s. Desalniettemin, was de schoen behoorlijk kapot. Zo zaten er gele vlekken op en was er gesneden in het canvas bovenwerk. De midsole was ook al pre-scuffed en is met een stift ‘Balenciaga’ op geschreven.

Leger des Heils

Het Leger des Heils is een wereldwijde non-profit organisatie dat zich bezig houdt met het verzamelen en uitdelen van tweedehands kleding. Ze zijn wereldwijd marktleider op het gebied van kleding verzamelen, en verwerken per jaar 26 miljoen aan gedoneerde kleding. De ‘reShare’ afdeling van het Leger des Heils biedt banen aan meer dan 300 mensen die lastig aan een normale baan komen.

Foto van Leger des Heils

Van de 26 miljoen kilo kleding en schoen wordt het meeste gebruikt om mensen in nood te helpen. De overige producten worden voor een schappelijke prijs verkocht. Het opgehaalde geld wordt gebruikt om de welzijnsactiviteiten van de non-profit te ondersteunen.

Truly Destroyed’-campagne

De ‘Truly Destroyed’-campagne is een project voor het goede doel. Alle opbrengsten van de verkoop en donaties gaan direct naar de missie van het Leger des Heils. De missie is om zoveel mensen helpen hun leven opnieuw op te bouwen. De collectie bestaat uit acht paar verwoeste schoenen. Elke product beschrijving bevat humoristische details. Hieronder gaan we naar een twee modellen uit de collectie kijken.

Pam’s truly destroyed boots

foto van Trulydestroyed

Een van de schoenen uit de collectie zijn Pam’s volledig vernielde laarzen. In de product details staat dat de schoen kapot rubber heeft, volledig opgedragen is en ongeschikt is voor alle weertypes.

Fleur’s truly destroyed heels

foto van Trulydestroyed

Een ander paartje uit de collectie zijn de volledig versleten hakken van Fleur. De schoen heeft, onder andere, een losse hak, bloed vlekken, krassen en zijn niet gemaakt om op te lopen.

Via de ‘Truly Destroyed’-campagne is het mogelijk om een van de acht paartjes te kopen voor €1450 euro. Het is ook mogelijk om simpelweg geld te doneren. Het opgehaalde geld wordt gebruikt om mensen die een steuntje in hun rug nodig hebben te helpen.

Wil jij updates over sneakers die niet helemaal afgetrapt zijn? Hou dan vooral onze releasekalender en Instagram in de gaten voor updates over de nieuwste sneaker releases.