Skip to content
Upcoming

Lees hier alles over de PUMA Speedcat

11 februari 2024 07:33
Lees hier alles over de PUMA Speedcat

Het terugbrengen van klassieke sneaker modellen lijkt anno 2024 erg populair te zijn – zo ook de PUMA Speedcat. Het model kwam voor het eerst op de markt in 1998 en is sindsdien stevig verankerd in de motorsport. Vindt het silhouet nu ook zijn hype in de street style? We bekijken de sneaker hier in detail!

De geschiedenis van de PUMA Speedcat

De PUMA Speedcat is speciaal gemaakt voor Formule 1-coureurs en is sinds 1998 al diep geworteld in de autosport. In 1999, ging PUMA een partnerschap aan met het Italiaanse bedrijf SPARCO. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren en verkopen van raceschoenen en alles wat met motorsport te maken heeft.

Meer dan 20 jaar later is de PUMA Speedcat niet alleen een integraal onderdeel van vele generaties motorsport, maar wordt de sneaker ook gedragen als lifestyle model. Dankzij het innovatieve en elegante ontwerp is de Speedcat een daadwerkelijke OG te noemen.

Dit is de PUMA Speedcat

Het silhouet wordt vooral gekenmerkt door het SPARCO-logo op de tong, het PUMA No.1-logo op de zijkant van de sneaker en de klassieke PUMA Formstrip. Er is ook een Cat logo op de hiel van elke PUMA Speedcat te vinden. Wat het bovenwerk betreft, is de sneaker altijd gemaakt van suède.

Op dit moment kun je de sneaker in zes verschillende kleurstellingen van PUMA bemachtigen. Hier is een overzicht van de colorways:

Speedcat OG+ Sparco ‘Black’

Speedcat OG+ Sparco ‘Ribbon Red’

PUMA

Speedcat OG+ Sparco ‘Peacoat’

Speedcat OG+ Sparco ‘Forest Night’

Speedcat OG+ Sparco ‘Strong Blue’

Speedcat OG+ Sparco ‘Black/White’

Je kunt de PUMA Speedcat in alle zes de kleurstellingen bij PUMA verkrijgen. Klik op de knop hieronder om direct naar de website te gaan.

Neem een kijkje in onze zoekmachine, waar we alle populaire sneakermodellen met al hun winkels, prijzen en maten op een rijtje zetten: