Sneakerjagers Logo
Watch

Kypski – The Turnover Episode 14

05-10-2021

Na twee episodes van The Turnover waarbij DJ Turne de set zelf verzorgde zijn we terug met een nieuwe gast. DJ Turne nodigde namelijk Kypski uit om de set van episode 14 te verzorgen. De Utrechter brengt een bijzondere set, geheel in zijn eigen en unieke stijl. Check de set hieronder en vergeet uiteraard niet de Sneakerjagers Radio pagina te bezoeken voor alle eerdere sets! Daarnaast zijn alle sets ook de beluisteren via onze MixCloud pagina.

C-mon & Kypski

Kypski had met de C-mon & Kypski formatie grote successen in de eerste tien jaren van de 21ste eeuw. Samen met Simon Akkermans alias C-Mon (dj, producer), Daniel Rose ((bas)gitaar) en Jori Collignon (toetsenist) tourden ze Europa, Noord-Amerika en Zuid-Afrika rond en brachten vier albums uit. In de beginjaren experimenteerde C-mon & Kypski veel met hip-hop, maar later ging de band uit Utrecht meer de eclectic sound kant op. Door de Esquire werd de band zelfs beschreven als “The hot shit in Europe right now.”. Een van de hoogtepunten van de band was waarschijnlijk in 2010 toen ze op de main stage van de 41ste editie van Pinkpop stonden.

Daarnaast heeft de band een bijzondere band met de sneakerwereld. In 2007 brachten ze namelijk samen met Nike SB een eigen Nike SB Dunk Low uit. Deze Nike Dunk Low Premium SB ‘C-mon and Kypski’ / ‘C&K’ heeft een bovenwerk met groene, witte en zwarte kleuren. Het meest bijzondere details zijn ongetwijfeld de illustraties op de tong en hak van de sneaker.

Nike Dunk Low Premium SB 'C-mon and Kypski'
Image by ice2art
Nike Dunk Low Premium SB 'C-mon and Kypski'
Image by Curae Mentis

Kypski

Kypski gebruikt de turntables als instrument om op deze manier een unieke sound te produceren. Kypski’s missie is om zijn techniek te perfectioneren en deze unieke muziekstijl aan een breder publiek te introduceren. Live sets zijn dan ook geïmproviseerd en gecreëerd in het moment – letterlijk ‘from scratch’.


De veertiende aflevering van The Turnover is nu te beluisteren en te bekijken via de Sneakerjagers Radio. Wil je op de hoogte blijven van deze nieuwe muziekshow? Volg ons dan op Instagram en houd onze nieuwspagina goed in de gaten. Zo ben je altijd op tijd voor de nieuwste The Turnover aflevering.

Featured image bij Thomas Geurts