Skip to content
Upcoming

Kunst op je sneaker met de Vans X Van Gogh collectie

24 juli 2018 11:08
Kunst op je sneaker met de Vans X Van Gogh collectie

Nederland heeft veel goede kunstenaars gekend, van Gogh is misschien wel de meest bekende hiervan. Nu komt zijn kunst op een Vans X Van Gogh collectie.

Vincent van Gogh is geboren op 30 maart 1853 in Zundert. Van Gogh staat bekend om zijn werken in het post-impressionisme. In zijn leven heeft hij veel mooie werken gemaakt, zo zijn de aardappeleters, De Slaapkamer en de Zonnebloemen serie zeer bekend. Uit eindelijke beroofde de kunstschilder zich zelf van het leven. Na zijn dood werden zijn werken populairder en populairder. In 1973 opende het van Gogh museum in Amsterdam om de kunst collectie voor iedereen toegankelijk te maken. Zijn ‘Portrait du Dr. Gachet’ is omgerekend verkocht voor 71,5 miljoen in 1990.

In de collectie die nu verkrijgbaar is zitten drie sneakers. Een Slip-On, een Sk8-Hi en een paar Authentic. Op iedere schoen staat weer een ander soort print, deze geven goed aan hoe goed Vincent van Gogh was. Op de Sk8-Hi staat de bekende Amandelbloesem afgebeeld. Dit zijn grote bloeiende bloesem takken tegen een blauwe lucht aan. De Slip-On heeft een wat donkerdere colorway en heeft op de zijkant geschreven tekst staan. Dit komt van de brieven die hij regelmatig schreef naar zijn broer, Theo van Gogh. Als laatste is er ook een Authentic met misschien wel het meest bekende schilderij die hij heeft gemaakt, namelijk de zonnebloemen. Door dat deze sneaker met kleurrijke zonnebloemen is afgebeeld krijgt de schoen een zomerse uitstraling. De drie sneakers zijn nu verkrijgbaar bij de Bijenkorf!

Maar dit is nog niet alles, hoogstwaarschijnlijk word de collectie op 8 augustus aangevuld met een paar Old-Skool. Deze sneakers hebben een print van zijn werk ‘Oude wijngaard met boerin’.


Vans X Vincent van Gogh Sk8-Hi

Releasedatum: Nu verkrijgbaar!
Prijs: €100,-
Bekijk hier de sneaker>>


Vans X Vincent van Gogh Slip-On

Releasedatum: Nu verkrijgbaar!
Prijs: €80,-
Bekijk hier de sneaker>>


Vans X Vincent van Gogh Authentic

Releasedatum: Nu verkrijgbaar!
Prijs: €80,-
Bekijk hier de sneaker>>


Vans X Vincent van Gogh Old Skool

Releasedatum: 03.08.2018
Prijs: €95,-
Check hier de storelist>>

Image: Urbanstaroma
Coverimage credits: Van Gogh Museum, Amsterdam