Skip to content
Upcoming

Komt de Medicom X Nike SB Dunk 6 eraan?

14 april 2020 15:55
Komt de Medicom X Nike SB Dunk 6 eraan?

Het Japanse desinger toy merk Medicom gaat weer een samenwerking aan met Nike SB. De twee zijn zeker geen onbekende van elkaar en hebben al een lange geschiedenis samen. In het verleden heeft Medicom met zowel Nike als Nike SB verschillende collabs uitgebracht, met wisselend succes maar de nieuwe Medicom X Nike SB Dunk release is een topper!

Medicom Japan

Medicom is een Japans merk dat verschillende dingen maakt, maar natuurlijk staan ze het meeste bekend om hun ’toys’. En nee dit gaat niet over Barbies of over Legopoppetjes. Het is eigenlijk een perfecte combinatie tussen speelgoed figuren en kunst. Zo hebben ze figuren van Link, van de Legend of Zelda, maar ook hebben ze figuren van Nijntje! Een van de bekentste figuren is toch wel de Be@rbrick. Deze word overal voor gebruikt, met de release van de Air Max 1 Animal 2.0 werd ook een Be@rbrick uitgebracht met dierenpintjes. Natuurlijk doet Medicom nog veel meer! Check daarom ook zeker eens het Instagram kanaal van Medicom.

Medicom X Nike SB Dunk

Als je het over Medicom en Nike SB hebt kom je al snel uit bij de serie met Dunk Low’s. Deze collectie bestaat uit 5 sneakers die vanaf 2004 tot en met 2008 zijn uitgekomen. Natuurlijk zijn er daarna nog andere uitvoeringen uitgekomen, zo is de eerste colorway nog eens op de Nike SB Dunk High Elite uitgekomen. Maar ook de tweede colorway is nog eens uitgekomen op de Nike SB Dunk Low Elite, beide sneakers waren bij lange na niet zo populair als de eerste 5 uitgaven. De reden? Dat komt door het model, het waren weliswaar Dunks, maar dan flink aangepast. Vandaar dat we zo blij zijn met de nieuwe Medicom X Nike SB Dunk Low, het is namelijk het klassieke Dunk silhouette.

Medicom X Nike SB Dunk

Medicom X Nike SB Dunk 2020

De nieuwe Dunk heeft een nagenoeg zwarte upper gemaakt van ponyhaar. Iets wat eigenlijk altijd garant staat voor een populaire sneaker, maar ook iets wat pas bij Medicom

en Be@rbrick. De heeltab en voering komen in een rustige beige tint, iets wat mooi afstaat tegen de donkere upper. Maar ook de outsole heeft een licht beige kleur en is doorzichtig.

Wanneer de sneaker gaat komen is nog niet bekend gemaakt, maar dit zal snel duidelijk worden. Houdt daarom Sneakerjagers en de onze releasekalender in de gaten!

Medicom X Nike SB Dunk
Afbeelding: SoleByJC