Skip to content
Sustainability

Komrads lanceerd vegan sneakers van appelleer

2 november 2020 17:12
Komrads lanceerd vegan sneakers van appelleer

Het Belgische merk Komrads heeft onlangs zijn nieuwe APL-collectie gelanceerd. Een prachtige selectie van veganistische sneakers gemaakt van appelleer.

In 2015 richtte het stel en ondernemersduo Mark Vandevelde en Greet Goegebuer Komrads op met één doel. Het creëren van een duurzaam cultmerk dat geworteld is in de huidige cultuur. Hun droom hebben zeker waargemaakt. Niet alleen hebben ze een comfortabele en modieuze sneaker geproduceerd, maar een sneaker die volledig is opgebouwd uit hergebruikte en gerecycleerde materialen. Om de planeet niet te schade.

Het begon allemaal toen Komrads de Sovjetsneaker van de Czech Boot Company, die hun handelsmodel in 2009 stopten, oppakte en weer tot leven bracht. Handgemaakt en met een orthopedische zool blijven deze iconische sneakers trouw aan hun oorsprong. Nog steeds worden de ze geproduceerd in een fabriek in Partizánske Slowakije.

Ontwerp en materialen

Een paar jaartjes later en na vele proeven, fouten, schetsen en ontwerpen is de lancering van het APL eindelijk een feit! Het merk is volledig gemaakt van gerecyclede en biologische materialen en wordt geproduceerd in Europa. Het draagt bij aan de toekomst van de ‘slow fashion’ en zet duurzaamheid aan de top.

De volledig duurzame sneaker heeft een buitenzool van gerecycled rubber en de bovenkant van de sneaker bestaat uit appelleer. De binnenstof en de veters zijn gemaakt van gerecycled katoen en PET-flessen. Zelfs de gebruikte lijm en verf zijn biologisch.

De missie

“Wij brengen een hoogwaardige, comfortabele en modieuze sneaker op de markt die geen schade brengt aan onze planeet. Een sneaker waarvoor we geen natuurlijke grondstoffen hoeven te oogsten en die volledig gemaakt is van hergebruikte en gerecyclede materialen. Om onze ecologische voetafdruk onder controle te houden, produceren we in Europa, dus beperken we ons tot internationaal transport op een absoluut minimum! Geen sociaal onaanvaardbare werkomstandigheden, zonder wreedheid en zonder de ecosystemen van de rubberplantages te vernietigen. Waarom? Omdat we van deze planeet een betere plek willen maken om te leven.”

De sustainable sneakers zijn nu te shoppen bij komrads.world. Bekijk hier onder alvast wat foto’s van de Komrads APL collectie! Lees meer Sneakerjagers blog voor leuke sneaker nieuwtjes en releases. Volg onze Instagram voor extra sneaker content!

Komrads APL
Komrads APLS
KOMRADS APLS