Skip to content
Upcoming

Kom achter de Ethos van het Nike Design met het boek “Nike: Better is Temporary”

8 december 2020 15:55
Kom achter de Ethos van het Nike Design met het boek “Nike: Better is Temporary”

Ben je een liefhebber van prachtige boeken en de designs van Nike? Dan is dit nieuwe boek echt iets voor jou. Met het boek Nike: Better is Temporary wordt je namelijk helemaal meegenomen in de stijl en ethos van het kenmerkende design van Nike.

Nike: Better is Temporary

De naam van die nieuwe boek, een publicatie van Phaidon, komt van een gesprek met de John Hoke. John Hoke is Nike’s Chief Design Officer en weet natuurlijk als geen ander hoe het design van Nike in elkaar zit. In een gesprek zei de Chief Design Officer “I fundamentally believe that the central thesis of Nike is ‘The best is temporary at best.’”. Hiermee legt hij uit dat het beste maar tijdelijk op zijn best is, en daarom Nike blijf innoveren.

“I fundamentally believe that the central thesis of Nike is ‘The best is temporary at best.’”

John Hoke, Nike’s Chief Design Officer

Het boek is verdeeld in vijf verschillende hoofdstukken die ieder voor zich weer ingaan op inspirerende en openbarende details over hoe Nike kijkt naar verschillende aspecten van het design.

Nike: Better is Temporary

Het eerste hoofdstuk, genaamd “The Voice of The Athlete”, zal bijvoorbeeld gaan over hoe belangrijk de samenwerking met atleten is voor Nike bij zowel onderzoek, innovatie en design, wat resulteert in betere producten voor zowel professionele als alledaagse sporters. Een ander hoofdstuk waarnaar ik erg uitkijk is Chapter5. Hierin worden een aantal baanbrekende innovatie’s op het gebied van sustainability laten zien en beschreven.

Het design van het boek

Het boek zelf denk ook aan duurzaamheid en design. Hij is namelijk minimaal verpakt, waardoor er minder overbodige materialen nodig zijn. Twee opengewerkte kartonnen omslagen te binden in een enkellaags nonwoven jasje dat de inhoud goed zal beschermen, zodat het boek kan dienen als een handleiding voor innovatie en inspiratie voor verschillende generaties.

Nike: Better is Temporary is nu al verkrijgbaar via phaidon.com en zal op 25 januari een bredere release krijgen. Goed nieuws is dat hij nu wel al verkrijgbaar is via phaidon.com en daarmee een perfect cadeau voor onder de kerstboom. Het boek kost €79.95. Check de Nike News site voor meer info.