Skip to content
Upcoming

Kobe Bryant zijn iconische adidas sneakers komen terug

19 juli 2021 13:03
Kobe Bryant zijn iconische adidas sneakers komen terug

Sportmerk adidas zet Kobe Bryant zijn legacy voort door zijn adidas sneakers opnieuw uit te brengen. De sneakers komen uit in 2022 en zijn het waard om op te wachten. Ik heb hier alle details voor jou!

Kobe Bean Bryant

Kobe Bryant is nu al anderhalf jaar niet meer onder ons, maar they say ‘legends never really die’. De Los Angeles Lakers legend leeft namelijk voort in vele fans hun gedachtes en blijkbaar ook bij adidas.

Kobe heeft zijn gehele 20-jarige carrière voor de LA based basketbalclub gespeeld, dus als de paars en geel-gouden kleuren je te binnen schieten is dat correct. Om de legend opnieuw te herdenken kun je via de onderstaande video een top 10 beste Kobe momenten zien. Eén opmerking uit de comment section is mij bijgebleven: don’t cry because he’s gone. Smile because he existed.

Via ESPN’s YouTube kanaal

Verwarring tussen Nike en adidas

Bryant tekende bij in 1996 bij adidas. Hij werd een topatleet bij het merk voordat zijn professionele basketbal carrière zelfs maar begon. Nadat zijn contract afliep, sloot hij een nieuwe deal met Nike in 2003. Hij bleef daarna een Nike-atleet voor de rest van zijn professionele carrière.

Waarom brengt adidas dan een nieuwe Kobe sneaker uit?
Vanessa Bryant is de vrouw van de vijfvoudig kampioen en zij heeft hier een goede verklaring voor. Zij verklaard dat ze niet in staat was om een overeenkomst te bereiken over een contractverlenging bij Nike. Het is dus onwaarschijnlijk dat er in de nabije toekomst nog ‘Black Mamba’ producten bij het Amerikaanse sportmerk zullen verschijnen.

Dit komt het Duitse sportmerk adidas dus goed uit. Veel Kobe fans staan namelijk te popelen op de release van de adidas sneakers. Na zijn overlijden is er niet veel gedaan wat betreft sneaker releases ter nagedachte van de basketballer en adidas zet de eerste stap.

Kobe Bryant adidas sneakers

Adidas is van plan om in 2022 twee van de sneakers opnieuw uit te brengen die Kobe Bryant droeg toen hij getekend was bij het merk. Het gaat om de Kobe 1 en de EQT Elevation.

Kobe 1

Dit is Bryant’s signature schoen die is geïnspireerd op de Audi TT. Deze adidas sneaker uit 2001 staat ook wel bekend als de Crazy 1. Er komen twee retro colorways uit: het gele ‘Sunshine’ paar en de zwart met witte ‘Stormtrooper’ versie. De sunshine kick wordt in april 2022 uitgebracht in verband met de McDonald’s All-American Game. Dit is een all-star evenement voor basketbalspelers op middelbare scholen.

adidas Crazy 1 'sunshine' GY3808
adidas Crazy 1 ‘sunshine’ GY3808
adidas Crazy 1 'Stormtrooper' GY3810
adidas Crazy 1 ‘Stormtrooper’ GY3810

EQT Elevation

Dit paar staat ook wel bekend als de Crazy 97. De schoenen hebben namelijk een speciale betekenis. Bryant droeg de kicks tijdens zijn overwinning in 1997 op de Slam Dunk Contest tijdens de All-Star Game in Cleveland. Volgend jaar in februari 2022 vindt de NBA All-Star Game opnieuw plaats in Cleveland. Vandaar dat de schoenen rond deze tijd uitkomen in de originele paarse en gele colorway die Bryant droeg. Daarnaast komt er ook een blauwe en oranje colorway uit (GY9125). Dit paar is geïnspireerd op het veld en de tickets van de NBA All-Star Game van 1997.

adidas Crazy 97 EQT GY9125 Kobe Bryant
adidas Crazy 97 EQT GY9125
adidas Crazy 97 EQT GY9125 Kobe Bryant
adidas Crazy 97 EQT GY9125

Via onze nieuwspagina houden jullie op de hoogte over de adidas Kobe Bryant sneakers. Scroll door onze releasekalender als je nog meer opkomende adidas sneakers wil bekijken. Ben jij daarnaast actief op Twitter? Wij ook! Volg onze Twitter pagina voor extra sneaker nieuws en updates over de aankomende adidas drops.