Skip to content
Upcoming

Meer colorways van de KITH x New Balance RC_1300 duiken op

7 juli 2021 10:24
Meer colorways van de KITH x New Balance RC_1300 duiken op

Vorige week deelde Ronnie Fieg beelden van een aankomende KITH x New Balance RC_1300 via Instagram. Nu zijn er nieuwe beelden opgedoken van nog twee colorways. Halverwege februari 2021 kwamen de eerste geruchten boven water en met de teases die Ronnie Fieg deelt lijkt de release niet heel ver weg meer.

KITH en New Balance hebben een rijke geschiedenis samen. In 2011 opende Ronnie Fieg zijn eerste KITH store in Manhattan. Dit werd gevierd met een New Balance collab waarin gebruik werd gemaakt van het 574 silhouet. In totaal verschenen er een rode colorway en een groene colorway.

KITH x New Balance 574 ‘Grand Opening’

Sindsdien zijn er ongelofelijk veel colorways uitgebracht op een hele hoop verschillende silhouetten van New Balance. De populairste KITH x New Balance samenwerkingen zijn voornamelijk 99x modellen. Denk bijvoorbeeld aan de 990, 993 of 997 colorways. In november 2018 bracht KITH maar liefst een pack van zes colorways uit die ook op heerlijke wijze waren verwerkt. Voor het pack werd gebruikt gemaakt van drie 997 silhouetten.

KITH x New Balance 997 pack

Over KITH

KITH werd, zoals we al zeiden, in 2011 opgericht door niemand minder dan Ronnie Fieg. Hij werd geboren en getogen in de wijk Queens in New York. Ronnie Fieg is een grote naam in de sneaker wereld met al meer dan 20 jaar ervaring. Met zijn merk KITH is hij actief op twee gebieden, namelijk: een multifunctioneel lifestyle-merk voor mannen, vrouwen en kinderen. Daarnaast heeft hij ook nog verschillende winkels in verschillende landen. Om de klanten het winkelen zo bijzonder mogelijk te maken hebben ze de winkels op interessante wjize ontworpen in samenwerking met Snarkitecture. In deze winkels worden variërende producten aangeboden. Denk aan premium producten van KITH zelf, maar ook aan bijvoorbeeld kleding Fear of God, Daily Paper en Heron Preston.

Aangezien KITH al tien jaar een vrij grote naam is in de fashion wereld, heeft het ook behoorlijk wat succesvolle samenwerkingen achter hun naam staan. Door de jaren heen heeft het label collabs neergezet met Coca Cola, Nike, Tommy Hilfiger, Versace en nog véél meer merken.

KITH x New Balance RC_1300 | Closer Look

Op de nieuwe beelden die naar buiten zijn gekomen is goed te zien dat drie heerlijke colorways onderweg zijn op het vrij jonge RC_1300 silhouet. In 1985 verscheen het 1300 voor het eerst en dit was een legendarische hardloopschoen, dankzij het lichte gewicht, hoge kwaliteit materiaal en een heerlijke comfortabele Abzorbz midsole. Het RC_1300 zit ondertussen wel iets anders in elkaar dan het variant dat in 1985 verscheen en wij zullen deze KITH x New Balance collab eens onder de loep nemen.

De sneaker is opgemaakt uit een mesh basis met hierop overlays van suède materiaal. De colorways die zijn verwerkt op het model zijn ‘Grey’, ‘Mauve’ en ‘Tan’. Vorige week dook het grijze variant al op, terwijl we nu beelden zagen verschijnen van de andere twee. Verder zijn er nog enkele kenmerkende KITH details te vinden op de sneaker. Het ‘N’ logo op de zijkanten beschikt over een KITH print, terwijl er op de voorvoet een Pegasus is verwerkt. Om het silhouet helemaal af te maken is het bovenwerk bevestigd op een ENCAP zool.

Benieuwd naar hoe de colorways eruit zien? Scroll snel naar beneden voor de beelden! Helaas is er nog geen releasedatum bekend gemaakt, maar wij verwachten dat de release steeds dichterbij komt. Houd daarom goed Sneakerjagers in de gaten, zodat je zeker weet dat je geen enkel nieuwtje over deze KITH x New Balance collab mist.


KITH New Balance RC_1300
Image by @fxxkvlogvi
KITH New Balance RC_1300
KITH New Balance RC_1300
Images by @ronniefieg