Skip to content
Upcoming

Kim Jones x Nike Air Max 95 mixen moderne technologie met beauty in dit nieuwe ‘Volt’ en ‘Total Orange’ design!

15 maart 2021 07:43
Kim Jones x Nike Air Max 95 mixen moderne technologie met beauty in dit nieuwe ‘Volt’ en ‘Total Orange’ design!

Dior’s fashion designer Kim Jones, werkt opnieuw samen met Nike. Jones werkt al sinds 2016 met Nike en samen hebben zij een hele reeks unieke projecten gerealiseerd. Voor de aankomende release heeft Jones zijn favoriete Nike sneaker een nieuwe look gegeven in combinatie met moderne technologie. Lees verder over de Kim Jones x Nike Air Max 95 collab.

Technologie en esthetiek

Kim Jones is super enthousiast over zijn nieuwste Nike samenwerking. Het speciale ontwerp is een combinatie tussen technologie en een mooie look. ‘Deze nieuwste capsule viert een van mijn favoriete Nike-schoenen, de Air Max 95, door te kijken naar de manier waarop het zou kunnen worden aangepakt met moderne technologie.’, aldus de ontwerper.

Kim Jones x Nike ‘Volt’ en ‘Total Orange’ design

Jones zijn samenwerking met de iconische Air Max 95 bestaan uit twee verschillende colorways, waaronder Volt/Black, die refereert aan de allereerste Air Max 95. De Volt colorway is super hot door het contrast tussen de verschillende tinten grijs in suède en het opvallende neon groen of oranje en wit. Het grijs op de hiel en neus lijkt een vaag spoor van blauw te bevatten, terwijl de buitenzolen duidelijk transparant ijsblauw is gemaakt. Onder die buitenzool staat een oversized Nike Air logo.

Om het geheel af te ronden is er voor de achterkant en de tong reflecterend materiaal gebruikt, dat zichtbaar wordt wanneer er licht op valt.

De mini Swoosh op de zijkant van de neus en het bovenwerk met mesh look, zijn geïnspireerd op de Air Max 360. Wat de Air Max onderscheidt van de standaard AM95 is het morsecode-achtig patroon op de golvende, gestreepte panelen en Kim Jones zijn naam op de hiel. Het bovenwerk van de schoen dat op Mesh lijkt, heet Nexkin. Dit materiaal is onder andere populair geworden door de Zoom Fly SP en de React Element 87. Het is extreem ademend en licht van gewicht. Hierdoor is de schoen te zien als een zomerse upgrade. Om het nog mooier te maken, worden de kicks geleverd in een speciale doos met het Kim Jones-logo.

By Kim Jones

Kim Jones x Nike kledingcollectie

De bijbehorende kledingcollectie is een eerbetoon aan Jones zijn interesse in de opvallende aantrekkingskracht van de Air Max. De kleding van de collectie is een luxe versie van sportkleding. Ze zijn uitgesproken, met de nadruk op vetgedrukte en uitvergrote logo’s. Ook is er een mix van neutrale en neon kleuren gebruikt. Jones zegt hierover: ‘het logo is overdreven groot gemaakt om iets te creëren dat net zo energiek is als de schoen zelf.’

Kim Jones x Nike Air Max 95 volt clothing
By Nike

Release informatie | DD1871-002

De Kim Jones x Nike Air Max 95 Volt komt uit op 19 maart 2021 om 09:00 uur en zal verkrijgbaar zijn vanaf €220 euro, via Nike en geselecteerde retailers. De bijpassende kleding zal exclusief in het Verenigd Koninkrijk verkrijgbaar zijn.

Kim Jones X Nike Air Max 95 'Volt'

DD1871-002 · Prijs vanaf €69,-

Naar alle aanbieders

Zoals gewoonlijk zullen de AM95 droppen bij Nike en geselecteerde retailers. Houdt onze nieuwspagina en releasekalender in de gaten voor alle updates en nieuwe releases!