Skip to content
Staff Picks

Kerst sneakers om in feeststemming te komen

24 december 2022 19:16
Kerst sneakers om in feeststemming te komen

Met deze kerst sneakers kom je zeker in de stemming om feest te vieren en ze passen perfect bij je kerstpyjama! Bekijk onze top 10 kerst sneakers die nog steeds beschikbaar zijn via verschillende marktplaatsen!

1. Nike Ugly Sweater Pack

Nike’s ‘Ugly Sweater Pack’ bevat drie cosy modellen, allemaal gebaseerd op de welbekende lelijke truien die we tijdens Kerstmis dragen. Maar deze sneakers zijn allesbehalve lelijk!

De Air Max 90 is gevoerd met zacht wol om je voeten warm te houden en heeft een sneeuwvlokprint op een mintgroen gebreid bovenwerk. De Blazer Mid combineert donkerblauw leer met een opvallende rode Swoosh en zachte witte heeltab. De Air Force 1 houdt vast aan een kerstman-thema en combineert verschillende tinten rood. Het bovenwerk heeft sneeuwvlokken gekregen en komt met leren overlays. De sneaker heeft een dikke voering.

Air Max 90 | DC1607-100

air max 90 ugly sweater

WMNS Blazer Mid | DC1619-300

nike wmns blazer mid ugly sweater

AF1 High | DC1620-600

nike air force 1 high ugly sweater

2. Home Alone x adidas

adidas trakteerde ons op niet één, maar twee adidas Forum Lows in samenwerking met de populaire kerstfilm Home Alone.

De Forum Low gebaseerd op de eerste Home Alone film, heeft op het eerste gezicht een eenvoudige maar elegante rode en witte colorway, maar kijk beter en je ziet alle kleine accenten die de ontwerpers hebben toegevoegd om de film te weerspiegelen. Onze favoriet zijn de brandplekken op de teen van de schoen, misschien een slachtoffer van Kevins ingenieuze boobytraps? Op de hiel is het logo van de film gezet en een silhouet van het huis.

De tweede Forum Low is gebaseerd op Home Alone 2 en is opgedragen aan de vriendelijke Pigeon Lady waarmee Kevin bevriend raakt in het park. De sneaker is subtiel opgebouwd uit verschillende tinten grijs in leer en suède en heeft een bordeauxrode voering als knipoog naar de jas van de Pigeon Lady, een kenmerkend figuur uit de tweede film. De quote “Hiya Pal” staat op de vetertag en hint naar de quote van Harry wanneer hij Kevin tegen het lijf loopt.

Home Alone x adidas Forum Low | GZ4378

home alone x adidas forum low

Home Alone 2 x adidas Forum Low ‘Pigeon Lady’ | ID4328

home alone 2 adidas forum low pigeon lady

3. Converse Chuck 70 High ‘Holiday Sweater’ | 169352C

De Chuck 70 High ‘Holiday Sweater’ heeft een zeer feestelijk ontwerp met sneeuwvlokken en dennenbomen op het bovenwerk. De upper is van canvas en kleurt grijs. De crèmekleurige tussenzool geeft de ‘Holiday Sweater’ een vintage look. Deze Scandinavisch ogende sneaker past perfect bij jouw kersttrui.

Converse Chuck 70 High 'Holiday Sweater'

4. Sean Cliver x Nike SB Dunk Low ‘Christmas’ | DC9936-100

Het multitalent Sean Cliver ontwierp in 2020 een erg bijzondere sneaker met Nike SB en voegde kerstachtige accenten toe aan het design. Zo kwam de sneaker met een metallic gouden Swoosh en een goudkleurige blauwe buitenzool. Zelfs de perforatiegaatjes op de toebox zijn uitgevoerd in sneeuwvlokpatronen. De zilverkleurige veters geven de sneaker een luxueus tintje. Dit is zeker een schoen om jezelf op te trakteren deze kerst!

Sean Cliver x Nike SB Dunk Low 'Christmas'

5. The Nightmare Before Christmas x Vans SK8-Hi | VN0A4BV6T35

Deze Vans SK8-Hi maakt deel uit van het ‘Nightmare Before Christmas’ pack en heeft een unieke make-over gekregen. Op de upper is Zero de spookhond die rondscharrelt op een kerkhof geprint. Mocht je niet zo’n fan zijn van het kerstseizoen, past deze ietwat duistere sneaker misschien iets beter bij jouw feestdagen!

The Nightmare Before Christmas x Vans SK8-Hi

6. The Grinch x adidas Forum Low | HP6772

Nog een Forum Low in de lijst, deze variant is geïnspireerd op de Grinch. De sneaker heeft een harig, suède bovenwerk. Op de tong staan de gele ogen van The Grinch en de zool en veters zijn uitgevoerd in neongroen voor een opvallende look. Dit paar is ideaal voor wanneer je de kinderen deze kerst de stuipen op het lijf wilt jagen!

 The Grinch x adidas Forum Low

7. Nike Kobe 6 Proto ‘Grinch’ | CW2190-300

Nike leverde ook een Grinch-geïnspireerde sneaker voor Kerstmis, door de Kobe 6 Proto uit te rusten met een all-over opvallend felgroene colorway. Het ontwerp verscheen oorspronkelijk in 2011 en op het eerste gezicht lijkt deze 2020 versie identiek, maar er zijn enkele belangrijke verschillen. Zo is de Zoom Air demping is responsiever en is de tractie verlaagd voor meer demping. Ook heeft het silhouet een slankere pasvorm mogen ontvangen.

Nike Kobe 6 Proto 'Grinch'

8. Skechers D’Lites 1.0 ‘Christmas Chunky’ | 149257-TNBR

Skechers staan bekend om hun comfortabele sneakers en nu kun je tijdens de feestdagen in stijl ontspannen met deze peperkoekachtige schoen. Deze heerlijk uitziende D’lite heeft een lichtbruine upper en combineert verschillende kerstachtige details. Op de hiel is een kersttak gezet en silhouetten van een peperkoekmannetje kunnen op het bovenwerk gespot worden. De zachte voering en gespikkelde tussenzool geeft de sneaker een unieke twist.

Skechers D'Lites 1.0 'Christmas Chunky'

9. Air Jordan 1 Mid SE ‘Christmas’ | DQ8417-006

Een meer low-key ontwerp op de Air Jordan 1 Mid SE, is de ‘Christmas’. Deze colorway combineert ‘Fire Red’ overlays met een gedessineerde zwarte basis, een schone witte Swoosh en feestelijke groene veters. Niet alleen zullen deze sneakers goed staan onder jouw kerstoutfit, ze zullen ook voor de rest van het jaar nog goed gedragen kunnen worden met het tijdloze design.

Air Jordan 1 Mid SE 'Christmas'

10. adidas WMNS Superstar ‘Christmas Gingerbread’ | FZ5462

Een ander low-key feestelijk ontwerp, is de adidas Superstar ‘Christmas Gingerbread’. De sneaker heeft een subtiele look en gebruikt alleen de hiel tab voor een knipoog naar de naam van de colorway. Zo heeft de hiel tab een gespikkelde, peperkoek look gekregen. De iconische, 3-stripes op het middenpaneel kleuren opvallend rood. Ook dit paartje kun je het gehele jaar dragen, al staat die leuker tijdens de kerstdagen.

adidas WMNS Superstar 'Christmas Gingerbread'

Download de Sneakerjagers app voor het laatste nieuws, releases en meer!