Skip to content
Brand

Karl Kani streetwear verkrijgbaar bij Snipes

12 oktober 2021 09:30
Karl Kani streetwear verkrijgbaar bij Snipes

Bij Snipes kun je items van streetwear merk Karl Kani verkrijgen. Het merk werd in 1989 opgericht en heeft een grote invloed achter gelaten op de hiphop wereld.

Karl Kani: ‘The Godfather of streetwear’

Het streetwear merk Karl Kani werd door Carl Williams opgericht. Williams is geboren in 1968 in Costa Rica en begon op zijn zestiende met het ontwerpen van kleding. Deze items haalde hun inspiratie uit de stad Brooklyn en de loose-fits werden al snel kenmerkend voor het urban merk.

Karl Kani Carl Williams
Ontwerper Karl Kani l Foto van Getty Images Al Periera

Als ontwerper kreeg Williams steeds meer vraag naar zijn kledingitems zoals de ‘baggy jean’. Zo duurde het niet lang voordat zijn urban fashion style steeds een groter publiek aansprak. In 1989 liepen de zaken zo goed, dat Williams zijn naam veranderde naar Karl Kani en zijn gelijknamige zaak oprichtte.

Zijn hoodies en shirts waren erg geliefd in de hiphop wereld en rappers als Tupac en Biggie Smalls werden gespot in items van het merk.

Karl Kani bij Snipes

Ook bij Snipes is Karl Kani te verkrijgen. De hoodies, shirts en puffer jacks met het signature logo zijn te verkrijgen voor dames en heren. Het signature logo van het urban fashion merk haalt zijn inspiratie uit Carl William’s originele naam.

De Kani staat voor de vraag ‘Can I’. De ontwerper vroeg zichzelf vaak af of hij iets kon doen of maken en al snel kreeg de term zijn eigen variant; ‘Kani’.

Karl Kani Tupac
Rapper Tupac in Karl Kani l Foto van Karl Kani

Bij Snipes zijn er naast kleding items ook sneakers van het hiphop merk te verkrijgen. De nieuwe collectie staat online en heeft een hoop toffe eyecatcers. Om je een beetje op weg te helpen, hebben we een aantal picks voor je uitgekozen.

Reversible curduroy puffer

Deze curduroy puffer heeft het signature logo op de borst en is op twee verschillende manieren te dragen. De jas heeft een kleurrijke print aan de ene kant en wanneer het jack binnenstebuiten gedragen wordt, heeft het een bordeauxrode kleur. Het Karl Kani logo is op de borst en langs de mouwen gedrukt.

Snipes Karl Kani jas
Karl Kani Retro Reversible Corduroy Puffer Jacket l €129,99

College Block Pinstripe Baseball

Het College Baseball shirt van Karl Kani heeft een retro look. Het assymetrische shirt combineert de kleuren geel en blauw en heeft op de borst ‘Kani’ staan.

Snipes Karl Kani college shirt
Karl Kani College Pinstripe Baseball shirt €39,99

Signaturr Crop Nicki Hoodie

Deze dames hoodie heeft een velvet look gekregen met het signature logo op de borst. De lila trui heeft een cropped fit en is te combineren met een bijpassende short.

SnipesSignaturr Crop Nicki Hoodie
Karl Kani Signaturr Crop Nicki Hoodie €69,99

Small Signature Fake Leather Shirt

Het immitatie leren shirt van Karl Kani heeft een chique uitstraling en is goed te combineren met een stoere sneaker of hoodie. Het leren shirt is zwart en heeft op de borst het Kani logo. Ook deze is in het zwart gestikt. Maak de outfit af met de bijpassende immitatie leren broek.

Snipes Karl Kani leren shirt
Karl Kani Small Signature Fake Leather shirt €69,99

Karl Kani Wide Leg jeans

De ‘baggy jeans’ is kenmerkend voor het merk. Deze dames jeans heeft een assymetrisch design en heeft twee verschillende kleuren denim. Op de achterzak is het K- logo gestikt. Ook op het voorzakje is het K-logo terug te zien. Deze broek is ook te combineren met een bijpassend jack.

Karl Kani Wide Leg broek €79,99
Karl Kani Wide Leg broek

Signature Pinstripe Sweatpants

Deze gestreepte sweatpants heeft niet alleen een erg comfortabele fit, hij heeft daarnaast ook een erg sportieve look. De broek heeft een zwart-witte colorway en op het rechterbeen is het Kani signature afgedrukt. Ook is op de linker achterzak het K-embleem gestikt.

Karl Kani Signature Pinstripe Sweatpants
Karl Kani Signature Striped sweatpants €69,99

Reversible jacket dames

Ook voor de dames is er een reversible puffer jacker. Dit jack deelt de kleuren blauw en bruin en heeft een geruiten print. Op beide kanten is het logo op de borst gestikt.

Karl Kani reversible jacket

Retro Reversible Puffer Jacket €129,99

Karl Kani reversible jacket

Bucket hat

Als laatste, is er een bucket hat van het streetwear merk. Deze hat is zwart en heeft het signature logo op de voorkant in het wit gestikt. De hat geeft jouw outfit een retro look en is met iedere fit te combineren.

Karl Kani Bucket hat
Bucket Hat zwart

Karl Kani is na dertig jaren nog steeds relevant en blijft up-to-date met zijn nieuwe designs. Check snel de collectie op Snipes en kies je nieuwe outfit uit.

Wil je meer van dit soort nieuwsberichten ontvangen? Download dan onze Sneakerjagers app. Vergeet ons ook niet te volgen op Instagram, Twitter en Facebook en blijf up to date van de laatste updates.