Skip to content
Upcoming

Global launch van de Karhu x Footpatrol x SSSU Legacy 96

27 oktober 2020 17:52
Global launch van de Karhu x Footpatrol x SSSU Legacy 96

Karhu en Footpatrol zijn wederom een samenwerking aangegaan. Na hun succesvolle samenwerking in 2016 op het Fusion 2.0 model brengen de twee een Legacy 96 uit. Deze is op zaterdag 17 oktober exclusief gelanceerd via Footpatrol en krijgt nu op zaterdag 31 oktober een global launch bij diverse geselecteerde Karhu-retailers.

Sinds 2002 staat Footpatrol centraal in het voorzien van sneakers, kleding en accessoires. Footpatrol is gespecialiseerd in top releases, unieke stukken en heeft altijd merken zoals NikeLab, Jordan Brand en adidas in de winkel liggen. Footpatrol focust niet alleen op hun eigen mark, maar blijft ook erg trouw aan de sneaker scene. Dit doen zij doormiddel van exclusieve samenwerkingen met merken, ontwerpers en vrienden.

De reis van Sasu Kauppi door de mode industrie is uniek. Van het behalen van zijn master in heremode aan Central Saint Martins tot het bestuderen van patronen en kledingconstructies. Kort nadat Kauppi zich aanmelde voor de BA modecursus in TaiK, Helsinki, lanceerde hij zijn eigen merk. Tot 2014 werkten hij aan zijn eigen collectie, waarna hij zijn merk in de wacht zette. Kauppi werd namelijk gescout en gevraagd om te consulteren voor Yeezy. Uiteindelijk zou Kauppi de ontwerp directeur en hoofdontwerper worden voor de herenkleding van Yeezy. Na enkele jaren keerde Kauppi terug naar zijn thuisland Finland, waar hij zijn nieuwe merk SSSU lanceerde. In de kern is SSSU meer dan een modemerk. De focus voor Kauppi ligt op het ontwerpen en presenteren van goede doordachte producteen in zachte, harde, hoorbare of digitale vorm.

Karhu x Footpatrol x SSSU Legacy 96

De sneaker komt in een Paloma Grey en White colorway. De Karhu x Footpatrol x SSSU Legacy 96 is opgemaakt uit premium materialen. Lang zacht suède is geplaatst op de toebox met reflecterende details erbovenop. Varkens suède is gebruikt op de mudguard en hiel. Er is een combinatie van drie soorten mesh gebruikt op de sneaker. Zo zit er open mesh op de midfoot, geribbeld mesh op de tong en gebied rondom de enkel en de lining van de sneaker is gemaakt van diamond mesh. Het custom logo van de drie merken is geplaatst op de toebox en op de tong.

De Karhu x Footpatrol x SSSU Legacy 96 komt uit op zaterdag 31 oktober voor €140 bij diverse geselecteerde Karhu-retailers. Bekijk hieronder de afbeeldingen en houd onze releasekalender in de gaten om geen een sneaker release te missen.

Footpatrol x SSSU x Karhu Legacy 96

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders
Images by Karhu