Skip to content
Upcoming

Karhu dropt het ‘Friendship’ Pack om de Olympische Spelen in Tokyo te eren

29 juli 2021 10:00
Karhu dropt het ‘Friendship’ Pack om de Olympische Spelen in Tokyo te eren

De Olympische Spelen zijn van de week van start gegaan in Tokyo en dat viert Karhu met het Trampas ‘Friendship’ Pack. Het pack bestaat uit twee colorways die zijn gecreëerd op het Trampas silhouet. Op 23 juli 2021 kreeg het pack in Tokyo al een pre-launch in verband met de start van de Olympische Spelen!

Met het ‘Friendship’ Pack eert Karhu ook de goede band tussen Finland en Japan. In de jaren ’50 en ’60 namen de Finnen als één van de weinige buitenlandse atleten deel aan de Fukuoka Marathon. Vanuit hier ontstond een sterke band tussen de twee landen dat uitbloeide tot een langdurige vriendschap.

Halverwege de jaren ’60 waren er wel hardloopschoenen, maar niet veel. Ook bestonden er nog geen ’training’ schoenen. Atleten eisten een schoen waar ze dagelijks op konden trainen en zo kwam Karhu met de Trampas. Dankzij nieuwe functies, zoals de ondersteuning van de voetboog of de vulling in de hiel die de achillespees beschermde werd het Trampas model de standaardschoen voor Finse Olympische atleten. Omdat het silhouet zo populair werd volgde vervolgens twintig hogescholen uit de Verenigde Staten die van het Trampas model hun standaardschoen maakte.

In totaal werden er twee verschillende versies gemaakt van de sneaker. Een versie voor de atleten, waarop de letter ‘M’ te vinden is en een versie voor het dagelijkse leven. De laatstgenoemde beschikt over een lederen voering aan de binnenkant.

Karhu Trampas ‘Friendship’ Pack | Closer Look

Voor het pack is er gebruik gemaakt van beiden versies. De colorways zijn gebaseerd op de vlaggen van beide landen. Zo zijn de Japanse kleuren verwerkt op de versie van atleten. Een witte lederen basis wordt overlapt door rode details. De iconische letter ‘M’ op de zijpanelen is bijvoorbeeld rood gekleurd, maar ook de heel tab beschikt over rode detaillering. Op de hak is gouden ‘Karhu’ branding te vinden.

Onder het bovenwerk loopt een gelige midsole die de sneaker een vintage look geeft. Om het design te complementeren is er gekozen voor een rode outsole.

Karhu Trampas Friendship Pack 'Red'

F809025 · Prijs vanaf €240,-

Naar alle aanbieders
Karhu Trampas Friendship Pack

Als we onze aandacht verleggen op de andere colorway, zien we een geheel andere constructie. Er wordt gebruik gemaakt van andere kleuren, materialen en een andere versie. Zoals we al zeiden is er ook een casual versie van het silhouet en dat is voor de ‘Finse’ colorway gebruikt. De basis van de sneaker is gecreëerd van suède in een blauwe kleur. De blauwe kleur wordt opengebroken door witte details, zoals de kenmerkende streep op de zijkant van de sneaker. Ook de zool is wit van kleur, waardoor de juiste balans wordt gevonden in het kleurgebruik. Ook staat er hier op de hak gouden Karhu branding.

Karhu Trampas Friendship Pack 'Blue'

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders
Karhu Trampas Friendship Pack

Zoals we al zeiden was er in Japan op 23 juli 2021 al een pre-launch van het Karhu Trampas ‘Friendship’ pack en vrijdag 30 juli 2021 zal het pack globaal releasen via Karhu.com. Daarnaast wordt het pack ook verwacht via andere retailers, maar hier is nog vrij weinig over bekend. Houd daarom goed onze Sneakerjagers Releasekalender in de gaten, zodat jij up-to-date blijft.