Skip to content
Upcoming

KARHU presenteert de nieuwe Fusion XC

10 november 2022 16:26
KARHU presenteert de nieuwe Fusion XC

Er is een (niet helemaal) nieuw lid van de KARHU familie: de Fusion XC. Het model werd uitgebracht in 1996 en was al snel een geliefd model binnen het merk. In 2022 keert het silhouet terug. Lees hier meer over dit iconische silhouet.

Get to know KARHU

Leuk weetje: De naam ‘KARHU‘ komt uit het Fins en betekent ‘beer’. Het merk is een van de meest toonaangevende hardloopmerken en maakt al 100 jaar hardloopschoenen. KARHU is nauw verbonden met de natuur en volgt de Finse principes van eenvoud en zuiverheid in hun designs.

KARHU-producten zoals wandelschoenen, rugzakken, tenten, kano’s en peddels werden al in de jaren dertig in Finse sportartikelencatalogi vermeld. Dezelfde avontuurlijke geest van weleer stuurt ook nu nog het ontwerpproces – zoals te zien in de KARHU Fusion XC.

Karhu Global Lifestyle Manager, Remko Nouws, vertelt:

“These days it is all about the outdoor trend and even though we have a rich history making product for outdoor activities, we wanted to see where it would go to. We kept an eye on all things happening in the market and acted by developing a conventional silhouette with a premium look and feel that has all technical features needed. Basically, a hybrid that can be worn in everyday life but also on your weekend hike, an addition to our Fusion family, the FUSION XC.”

De KARHU Fusion XC

Voor de comeback van de Fusion XC, ging het Finse merk om de tafel zitten met de ontwerper van het design. Samen werd er gekeken naar het oorspronkelijke design en werd er gekeken naar de dingen die KARHU kon doen om dit model te verbeteren.

Velen van je zullen bekend zijn met de Fusion 2.0 van Karhu, een zeer populair model van het merk. Mocht er geen belletje rinkelen, neem dan een kijkje in onze sneakerzoekmachine. Het erfgoed van het Fusion-model is ook terug te vinden in details van de nieuwe XC-uitvoering.

De Fusion XC heeft een bovenwerk van mesh en suède overlays. Touwveters en een gripvaste zool onder een Fulcrum-zool maken de Fusion XC perfect voor de komende buitenavonturen. De sneaker komt in drie nieuwe kleurstellingen. De colorwats ‘Black’, ‘Abbey Stone’ en ‘Gun Metal/Jet Black’ halen inspiratie uit de natuur.

De Fusion XC wordt geleverd in een opvallende retro-uitstraling. Zoals bij veel van Karhu’s andere modellen, komt de sneaker met de welbekende ‘M’ op het middenpaneel. De speciale vetersluiting zorgt ook hier voor extra houvast

Release informatie

Alle drie de kleurstellingen van die nieuwe Fusion XC zijn vanaf 11 november 2022 verkrijgbaar bij geselecteerde retailers en rechtstreeks bij KARHU. Afhankelijk van de colorway moet je 160€-200€ opzij zetten. Gebruik de onderstaande buttons om alle release info voor jouw favoriete colorway te krijgen.

Karhu Fusion XC 'Gunmetal'

F830001 · Prijs vanaf €89,-

Naar alle aanbieders

Karhu Fusion XC 'Abbey Stone'

F830002 · Prijs vanaf €309,-

Naar alle aanbieders

Karhu Fusion XC 'Aztec'

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders

Voor het beste overzicht over sneaker release kun je ook onze releasekalender checken. Daar tonen wij je de belangrijkste informatie over de sneakers en verwijzen wij je door naar alle retailers en raffles.