Skip to content
Upcoming

Karhu komt met vier sneakers in het ‘Mascot’ pack

24 maart 2022 22:00
Karhu komt met vier sneakers in het ‘Mascot’ pack

Karhu komt op 25 maart 2022 met het ‘Mascot’ pack. Dit pack brengt ode aan de Finse beer dat in het logo naar voren komt. Het ‘Mascot’ pack komt met vier nieuwe colorways van de modellen Aria 95, Fusion 2.0, Legacy 96 en de Synchron Classic. Ook komt Karhu met twee andere releases.

Het Karhu ‘Mascot’ pack

In de maand maart wordt de mascotte van Karhu in het zonnetje gezet: de Finse sportbeer. Karhu betekent ‘beer’ in het Fins en in het logo van het merk is dan ook een silhouet van een beer te zien. De Finse sportbeer staat sinds 1960 symbool voor de sneakers van Karhu. Het concept van het hebben van een mascotte gaat echter veel verder terug. Zo werden er in het begin van de 19e eeuw al mascottes gebruikt om zo de rivalen te intimideren.

In de loop der jaren is dit ontwikkeld naar het creëren van karikaturen. In 1980 kreeg ‘Kris de Karhu beer’ zijn eigen stripverhaal en ook dit pack komt met een nieuwe comic met de Finse beer.

Karhu Mascot pack

Het stripverhaal krijgt zijn vervolg op 25 maart 2022 en zal via de Karhu site te lezen zijn. Onderaan de comic zien we de vier colorways van het pack. De Aria 95, Fusion 2.0, Legacy 96 en de Synchron Classic krijgen een zomerse look en worden alle vier de 25e uitgebracht.

Synchron Classic ‘Jet Black’ l F802666

Karhu Synchron Classic
Karhu Synchron Classic

De eerste sneaker uit het ‘Mascot’ pack, is de Synchron Classic ‘Jet Black’. Dit paartje combineert de kleuren grijs, zwart, roze en groen. De upper kleurt lichtgrijs en is van mesh. De mudguard kleurt zwart en is van suède. Op het middenpaneel zien we het M-logo terug komen. Dit staat voor ‘Mestari’, wat ‘meester’ betekent in het Fins.

Karhu Synchron Classic

Op de tong komt de Finse sportbeer terug. De veters op de tong hebben een gestreept motief en loopt door over de neus van de Synchron Classic. De off-white middenzool geeft de sneaker een retro look. Op de binnenzool is een cartoon versie van de Karhu beer gedrukt.

Karhu Synchron Classic 'Jet Black' - Mascot Pack

F802666 · Prijs vanaf €65,-

Naar alle aanbieders

Aria 95 ‘Dawn Blue’ l F803085

Karhu Aria 95
Karhu Aria 95

Een andere colorway uit het ‘Mascot’ pack, is de Aria 95 ‘Dawn Blue’. De upper kleurt off-white en heeft lichtgrijze overlays. Op het middenpaneel zijn rode overlays geplaatst. Deze kleuren rood en zijn van suède. Ook is hier het M-logo te zien.

Karhu Aria 95

De gespikkelde middenzool geeft de sneaker een speelse twist. Op de hiel is het Karhu logo gezet en op de tong komt de Karhu beer terug.

Karhu Aria 95 'Dawn Blue' - Mascot Pack

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders

Fusion 2.0 ‘Bright White’ l F804120

Karhu Fusion 2.0
Karhu Fusion 2.0

De derde sneaker uit het ‘Mascot’ pack, is de Fusion 2.0 ‘Bright White’. Het paartje heeft een lichtgrijze neus en zwarte overlays. Op het middenpaneel zijn rode en groene overlays geplaatst. De gestreepte veters geven de Fusion 2.0 een outdoor look.

Karhu Fusion 2.0

De upper is van mesh en geeft het paartje een sportieve look. De sneaker heeft een gespikkelde middenzool met een off-white kleur. Het M-logo komt terug op het middenpaneel. Op de tong zien we het Karhu voorbij komen.

Karhu Fusion 2.0 'Bright White' - Mascot Pack

F804120 · Prijs vanaf €100,-

Naar alle aanbieders

Lagacy ‘Hot Sauce’ l F806036

Karhu Legacy 96
Karhu Legacy 96

De laatste colorway uit het ‘Mascot’ pack is de ‘Hot Sauce’. De sneaker combineert de kleuren rood, grijs en blauw. Het bovenwerk is gemaakt van suède. Op de neus zijn perforatiegaatjes gezet. Deze helpen de sneaker ademen. De tong is van mesh en kleurt off-white.

Karhu Legacy 96

Op het middenpaneel zijn dynamische overlays geplaatst en is het M-logo terug te zien. Het Karhu logo is op het veterpand en op de hiel gezet. Evenals de andere drie colorways heeft ook de ‘Hot Sauce’ een speciale binnenzool. Hierop is de Finse mascotte beer getekend.

Karhu Legacy 96 'Hot Sauce' - Mascot Pack

F806036 · Prijs vanaf €60,-

Naar alle aanbieders

Aria 95 ‘India Ink’ & Legacy 96 ‘Iceberg Green’

Naast het ‘Mascot’ pack komt Karhu ook met twee andere releases op 25 maart 2022. De Aria 95 en Legacy 96 krijgen twee nieuwe colorways. In deze colorways komen de kleuren groen en roze naar voren.

Karhu Pack

De Aria 95 ‘India Ink’ heeft een lichtroze upper. De neus is van mesh en de overlays op het bovenwerk zijn van suède. De mudguard kleurt zwart, evenals de hiel cap. Op het middenpaneel is het M-logo te zien. Ook komen de brandings van Karhu terug op de hiel en het veterpand.

Karhu Aria 95 India Ink
Aria 95 ‘India Ink’
Karhu Aria 95 India Ink

Karhu Aria 95 'India Ink'

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders

De Karhu Legacy 96 ‘Iceberg Green’ heeft een zomerse look en combineert de kleuren roze en grijs. De neus kleurt off-white en is van mesh. De overlays hebben een groene kleur gekregen en zijn van suède. Op het middenpaneel is het M-logo te zien. De gespikkelde middenzool geeft de Legacy 96 een speelse twist.

Karhu Legacy 96 Iceberg Green
Legacy 96 ‘Iceberg Green’
Karhu Legacy 96 Iceberg Green

Karhu Legacy 96 'Iceberg Green'

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders

De drop

Zowel het ‘Mascot’ pack als de twee nieuwe colorways hierboven worden op 25 maart 2022 bij Karhu gerelased. Ook zal op deze datum deel twee van de ‘Kris de Karhu Beer’ comic op de site te zien zijn. Houd onze releasekalender in de gaten om op de hoogte te blijven van de aankomende releases.