Skip to content
Upcoming

Jort Kelder over het luxury label Parbleu

17 januari 2018 13:27
Jort Kelder over het luxury label Parbleu

Als je ons blog volgt heb je al eerder het luxury label Parbleu voorbij zien komen. Het jonge label gaat als een speer en wordt zeer goed ontvangen. Zo ook door Jort Kelder, fan van het eerste uur. Hier is wat hij zegt over het label:

“Een frisse jongeman die bij een wereldmerk vertrok om eigen sneakers te gaan maken, daar wilde ik meer van weten. Dat het lanceringsfeestje was op een plek aan de gracht waar ik dierbare herinneringen aan koesterde, hielp alleen maar om mijn opwachting te maken bij de kraamvisite van Parbleu. De naam, gebaseerd op een uitroep van een personage uit Olie B. Bommel, rechtvaardigt om Parbleu uit te roepen tot ‘gentleman sneaker’. Christiaan Berg, de gedreven oprichter, snelde met allerlei modellen en kleuren op mij af.

De handgemaakte Ugolini’s gingen uit en gebroken witte sneakers in canvas tooien sindsdien mijn maatje 43. Waarom ik hecht aan deze sloffen? Niet vanwege de kleur of de €155 die meneer vraagt. Wel omdat het na talloze andere merken de eerste sportschoen is waar ik niet in zweet (en geloof mij, ik hou niet van onesthetisch zweet, zelfs niet met sport) en de pasvorm en het voetbed een goede leestenmaker verraden.

Maar los van al die objectieve overwegingen koop je Parbleu ook en vooral omdat het een Hollands merk is van een Hollandse jongen die zoiets als een Amerikaanse droom koestert: de wereld veroveren met een sneaker waar je van gaat zweven.”

JORT KELDER

Ben jij ook geïnteresseerd in de collectie van Parbleu? Bezoek dan eens hun website voor het hele verhaal, de collectie en sfeer rondom dit label. Je vindt de website HIER >>.

Voor nog meer luxurylabels kun je terecht bij Luxurysneakers.nl of de Facebookpagina van Luxurysneakers volgen.

luxury label Parbleu