Skip to content
Upcoming

Jordan Brand’s Crater collectie, de volgende stap naar duurzaamheid

15 juli 2020 16:21
Jordan Brand’s Crater collectie, de volgende stap naar duurzaamheid

Dat Nike zich de laatste tijd flink bezig houdt met duurzaamheid is waarschijnlijk niemand ontgaan. Donderdag 16 juli released namelijk het ‘Space Hippie’ pack dat bestaat uit sneakers gemaakt van gerecyclede materialen. Hier laten zij het echter niet bij, want er is alweer een nieuwe collectie onderweg! Dit keer is het de beurt aan Jordan Brand’s Crater collectie.

Move To Zero

“Move To Zero” is de nieuwe campagne van Nike waarmee zij streven naar een CO2-neutrale en afvalvrije productie om de toekomst van sport zo te kunnen beschermen. Om dit doel te bereiken is Nike continu bezig met het experimenteren met gerecyclede materialen. Daarnaast is Nike bewuster bezig met milieuvriendelijke verpakkingen en verzendopties. Om nog een stap dichter naar het einddoel te zetten, komt Nike nu dus met de Jordan Brand’s Crater Collectie. Deze collectie zal bestaan uit de Air Jordan 1 High Zoom, maar ook twee nieuwe silhouetten genaamd de Jordan Crater en Jordan Crater Slide.

Jordan Brand’s Crater collectie

De modellen in de nieuwe Crater collectie zijn voornamelijk gemaakt van overgebleven fabrieksafval. De silhouetten zijn voorzien van een mooie samenhang in futuristische, maar duurzame designs en minimalistisch vakmanschap. Door op deze manier verder te experimenteren met duurzame materialen laat Jordan Brand zien wat er allemaal mogelijk is.

De drie silhouetten zijn allemaal voorzien van dezelfde colorway. De upper van de Air Jordan 1 High Zoom is voorzien van een donkergrijs synthetisch suède. Hierin is gerecycled polyester verwerkt dat is ontwikkeld door plastic flessen te recyclen. De grijze uppers van de Jordan Crater en de Jordan Crater Slide zijn daarentegen voorzien van een soort canvas-achtig materiaal. om deze uppers te verstevigen zijn er verschillende onderdelen geplaatst die zijn gemaakt van zo’n 80 tot 100% gerecycled polyester en van 100% gerecycled nylon. Elk model in Jordan Brand’s Crater collectie is voorzien van een gevlekte midsole. Daaronder is een outsole te vinden die gemaakt is van Nike Grind rubber. Uiteindelijk zijn er nog een aantal rode details terug te vinden die snel de aandacht trekken op de donkere ondergrond zoals de stiksels op de hiel van de Air Jordan 1 High Zoom en de Jordan branding op de andere modellen.

De Jordan Brand’s Crater collectie heeft nog geen precieze releasedatum gerkregen. Wel wordt verwacht te releasen in de herfst van 2020. Bekijk tot die tijd de afbeeldingen hieronder en blijf onze releasekalender in de gaten houden voor de laatste info!

Jordan Brand Crater Collection Official Images 2
Jordan Brand Crater Collection Official Images 3
Jordan Brand Crater Collection Official Images 0
Images by Nike