Skip to content
Brand

Items van A.P.C. verkrijgbaar bij Footshop

20 september 2021 21:00
Items van A.P.C. verkrijgbaar bij Footshop

Bij Footshop kun je nu ook je favoriete items van A.P.C. bestellen. Footshop heeft een groot aanbod aan sneakers, kleding en merken zoals A.P.C.. Atelier de Production et de Création, afgekort A.P.C., heeft minimalistische silhouetten die goed gaan bij iedere outfit.

Over A.P.C.

Het Franse merk A.P.C. is in 1987 opgericht door Jean Touitou. De ontwerper is actief in Parijs maar komt oorspronkelijk uit Tunesië. Voordat hij het merk oprichtte, werkte Touitou voor Kenzo. Zijn stijl is te omschrijven als minimalistisch en luxueus. De shirts en truien van A.P.C. hebben een basic look en hebben in veel modellen het logo op de borst gedrukt.

A.P.C. hoodie logo
De minimalistische ontwerpen van A.P.C. l Foto van A.P.C.

Toen het merk in 1987 van de grond kwam, was het merk alleen verkrijgbaar voor mannen. Het merk kreeg binnen een jaar zoveel aandacht van vrouwelijke kopers, dat de collectie unisex werd gemaakt. Met zijn ontwerpen wilt Touitou goede kleding leveren zonder al te veel poespas. Hij richtte het merk op als tegenbeweging tegen de huidige mode van de jaren ’80 waarin grote logo’s centraal stonden.

Tijdloze ontwerpen A.P.C.

De filosofie achter de ontwerpen van A.P.C. is eigenlijk vrij simpel. Gewoon goede kleding maken met tijdloze ontwerpen. In een interview in het Parool (2021) vertelt de ontwerper dat hij goede kleding even belangrijk vindt als stijlvolle kleding. “Mijn basisprincipe was: kleding zonder attitude. Focus op de kleren, als ze goed zijn en de styling ook maakt dát het mode”, aldus Touitou.

De strakke stijl van Touitou werd als snel opgepikt door grote artiesten die de eenvoudige ontwerpen van de Fransman wel konden waarderen. Een van deze artiesten was Kanye West. In 2014 brachten de rapper en ontwerper samen een wintercollectie uit. In deze collectie stonden veel camo kleuren centraal en zijn West en Touitou diep in de ‘military archives’ gedoken.

A.P.C. Jean Touitou en Kanye West
Jean Touitou (rechts) en Kanye West l Foto van A.P.C. / The Guardian

De collectie bestond met name uit leger gerelateerde kledingstukken met stevige materialen. Denk hierbij aan militairgroene parka’s en stevige spijkerbroeken met een minimalistische look. Naast de samenwerking met Kanye West, heeft rapper en collega Kid Cudi ook samengewerkt met de Fransman in 2019. Daarnaast hebben merken als sacai, Carhartt Wip en JJJJound ook collecties uitgebracht met A.P.C..

A.P.C. bij Footshop

De nieuwe collectie van A.P.C. is nu ook verkrijgbaar bij Footshop. Van t-shirts tot jassen en broeken, Footshop heeft een breed aanbod aan kleding van het Franse merk. Check de nieuwe wintercollectie op de website van Footshop en shop je nieuwe winter kledingkast bij elkaar. Om je een beetje op weg te helpen, hebben we hier alvast een paar items voor je op een rijtje gezet die mogelijk een goede aanvulling zijn op jouw kledingkast.

A.P.C. Trui
Lichtblauwe ‘Rudy Chunky’ trui van A.P.C. bij Footshop
APC Printed Shirt
Printed t-shirt van A.P.C. bij Footshop
APC Shirt Footshop
Shirt met A.P.C. logo bij Footshop

Neem een kijkje in de webshop van Footshop en bestel jouw favoriete outfit. Naast A.P.C. verkoopt Footshop ook allerlei andere toffe merken en sneakers. Mocht je nu niks van dit soort nieuwtjes willen missen, volg ons dan op Instagram, Facebook en Twitter. Houd ook onze releasekalender in de gaten en mis geen enkele sneaker release.