Skip to content
Newsfeed

Is PUMA’s Mostro het nieuwe silhouet van 2024?

8 februari 2024 18:36
Is PUMA’s Mostro het nieuwe silhouet van 2024?

Recent zagen we de eerste twee colorways van de PUMA Mostro, een model dat in 1999 geïntroduceerd werd. De sneaker was met name begin 2000 erg populair, maar verdween een tijdje van de radar. Nu, zo’n twintig jaar later is het Y2K model terug – en hoe. Een nieuwe ‘spiky’ variant (en dan niet die van Studio HAGEL) wordt in 2024 verwacht.

PUMA Mostro 2024

De Y2K-style wordt deze dagen vaak geassocieerd met de sneakers van ASICS, New Balance of BAPE. Nu zien we een nieuwe grote speler in deze trend: PUMA. In januari dropten de ‘Olive Oil’ en ‘Cool Grey’ colorways van het iconische Mostro silhouet.

Het model, ontworpen door Peter Schmidt, haalt inspiratie uit de sprintschoenen uit de jaren 60 en surfschoenen uit 1980. De combinatie van de twee stijlen resulteert in een strak silhouet met grove spikes op de buitenzool en een strap op de wreef. Ondanks dat het model al ruim twintig jaar oud is, heeft het silhouet een vooruitstrevend design dat anno 2024 erg relevant is.

De eerste variant van het model, de Mostro Boot, verscheen in 2023 al in een samenwerking met Ottolinger. De boot werd gedebuteerd in Parijs voor de FW23 collectie. Lees hier meer over deze unieke samenwerking. Recent was A$AP Rocky te zien in de felgele colorway van de PUMA Mostro en zagen we de eerste beelden van een San San Gear collab, die een lichtroze colorway van het silhouet gebruikt.

Na de re-release van de PUMA Mostro kwam Studio HAGEL, geleid door de Nederlandse Mathieu Hagelaars (die tevens te gast is in de Grote Tim & Tom Sneaker Show van deze week), met een eigen variant van het silhouet.

Studio HAGEL PUMA Mostro
Beeld @hagel

‘The spikier, the better’

De beelden van de ‘Monstrous Mostro’ gingen binnen no-time het hele internet rond. De designs van HAGEL staan bekend om hun moderne, futuristische en soms ietwat absurde look – iets wat erg goed matchte met het silhouet van de PUMA Mostro. Nog geen week na de eerste beelden van de ‘Monstrous Mostro’ zien we PUMA’s eigen take op het silhouet.

PUMA Mostro 2024

In de recent gedeelde beelden van de PUMA Mostro zien we een nauwsluitend silhouet dat met een 3D-printer ontworpen lijkt te zijn. In plaats van enkel de buitenzool die gecoverd wordt met spikes, gebruikt dit paar over het gehele design rubberen stekels.

PUMA Mostro 2024
PUMA Mostro 2024

Of het paar enkel een concept is van de Mostro, is nog niet duidelijk. Het lijkt erop dat PUMA grootse plannen heeft voor het Mostro model en wij zijn fan. Houd de Sneakerjagers nieuwspagina in de gaten voor updates omtrent deze unieke sneaker. Bekijk de huidige PUMA collectie via de knop hieronder.