Skip to content
Upcoming

Kom alles te weten over Virgil Abloh en Nike in het boek ICONS

13 januari 2021 09:41
Kom alles te weten over Virgil Abloh en Nike in het boek ICONS

Virgil Abloh, oprichter van het merk Off-White, staat bekend om zijn DIY en deconstruction designs. Het hoofd van Off-White bracht al een keer het boek “ARTWORK” uit. Nu komen Virgil Abloh en Nike met het boek ICONS. In dit boek kom jij alles te weten over de samenwerking tussen Virgil Abloh en Nike.

ICONS

Virgil Abloh heeft een flinke impact op de hedendaagse sneaker scene gemaakt. In 2017 bracht hij samen met Nike de populaire ‘The Ten’ collectie uit. In deze collectie gaf Abloh tien klassieke Nike silhouetten een deconstructed look. In het boek krijg je een kijkje achter de schermen van deze bijzondere collectie. Deze collectie is natuurlijk niet het enige wat Virgil Abloh in samenwerking met Nike heeft gedaan. In het boek zien we ook het design proces van andere Nike sneakers. Verschillende deconstructie technieken komen aan bod in dit boek. Daarnaast geeft dit boek ook nog een kijkje naar een aantal sneaker klassiekers uit de archieven van Nike. Sinds kort doen er geruchten de ronde, dat Virgil Abloh en Nike in de laatste fase van een nieuwe ‘The 20’ collectie zitten. Zullen de geruchten waar zijn? Gaan we eindelijk een nieuwe collectie zien van Off-White en Nike? Wij hopen het ten zeerste!

The ICONS book is, in a way, the only revealing lens to understand that the catalog of the 50-plus Nike shoes I have designed are in my mind “one shoe.” One story.

Virgil Abloh

Het ICONS boek komt wereldwijd uit op vrijdag 5 februari via TASCHEN.com. Bekijk hieronder de afbeeldingen van het boek en houd dagelijks onze nieuws pagina in de gaten om altijd op de hoogte te blijven van het laatste sneaker nieuws.


ICONS
ICONS
ICONS
ICONS