Skip to content
Upcoming

Hytech sneakers met ingebouwde gadgets

14 mei 2018 15:15
Hytech sneakers met ingebouwde gadgets

Welkom in de toekomst van de sneakers!

Nike is altijd bezig met het vernieuwen van zijn techniek. Zo heeft Nike al sneakers die zichzelf strikken. De Nike HyperAdapt 1.0 is de eerste volledig functionele sportschoen die zich elektronisch aanpast aan de contouren van je voet met zelfstrikkende veters.

Voor degene die niet bekend zijn met de Nike HyperAdapt, dit is niet zomaar een sneaker. Nike noemde de HyperAdapt bij de lancering van de sneaker een paar jaar geleden de eerste stap naar adaptive lacing. Dit is een techniek waarbij de schoenveters zich met een druk op de knop automatisch aanspannen. Een ander uniek kenmerk van deze sneakers is dat de pasvorm zich ook aanpast naarmate je langer loopt. Super chill natuurlijk, want je wilt dat je schoenen langere tijd lekker zitten. Dat deze sneakers naarmate de tijd verstrijkt alleen maar beter gaan zitten is top!

De Nike HyperAdapt

Nike sneakers met een loopband

Nike heeft nu een nieuwe techniek ontworpen met een loopband in de zool. Ze willen namelijk sneakers gaan produceren met een soort loopband in de zool. En neen, voor één keer wil Nike je eens niet aan het sporten krijgen, want die loopband zou vooral gebruikt moeten worden om de schoen makkelijker te kunnen aantrekken.

Die kleine loopband, of “roteerbaar transportelement” zoals het in de patentaanvraag wordt genoemd, zou zo kunnen roteren dat het de voet makkelijker in de schoen moet krijgen. De ‘loopband’ zou zelfs aangevoerd kunnen worden door een motortje, dat pas in werking treedt wanneer een voet in de schoen wordt gedetecteerd. Daarvoor zou het kunnen werken met een magnetisch veld of ook gewoon met een knopje aan de zijkant van de schoen. Om dat motortje van energie te voorzien, denkt Nike er zelfs aan om een herlaadbare batterij te gebruiken die opgeladen wordt tijdens het stappen.

Het heeft dus niets met je conditie te maken. De schoen lijkt vooral gericht op Nike-fans die het moeilijk hebben om hun schoen aan te krijgen. Denk daarbij dan vooral aan mensen met een blessure, artritis of zelfs verlammingen. Mocht de schoen er ooit komen, wat natuurlijk nog helemaal niet zeker is, zou die het leven van een hele hoop mensen een pak makkelijker gaan maken.

Het patent is ingediend, wanneer Nike met de productie van de treadmill-fitted sneakers kan beginnen, is nog niet bekend. Houd daarom goed onze pagina in de gaten voor meer updates!