Skip to content
Upcoming

Hyprints // Inside the Collection: Nikki van Toorn

4 september 2018 11:59
Hyprints // Inside the Collection: Nikki van Toorn

In de blog ‘Inside the Collection’ interviewt Hyprints sneaker verzamelaars wiens dagelijkse levens in het teken staan van streetwear cultuur. We nemen een kijkje in de collectie van Nikki van Toorn en bespreken haar passie voor sneakers.

Dit bericht is oorspronkelijk geplaatst op www.hyprints.com.


Nikki van Toorn is een 19 jarige fotograaf, die haar weg in de sneaker scene inslaat met haar lichte en minimalistische sneaker shots. Ze heeft samengewerkt met bedrijven als Sneakerness, Maha Amsterdam, Deadstock Sneakermarket, 1 of 1 World en influencers zoals Tommy Triggah, Careaux en Ginney Noa. Nikki’s vader kocht haar eerste Air Max’s toen ze 11 jaar oud was, vanaf dat moment was ze verliefd. Haar passie voor fotografie is begonnen bij jaar oma, wiens camera ze altijd leende tijdens vakanties. Toen ze haar eigen DSLR kocht, maakte ze wat plaatjes van sneakers – en dat is waar haar verhaal begon.

Hoeveel paar sneakers heb je en wat is je ‘biggest grail’?

Ik heb ongeveer 33 paar sneakers – ik hou van elk paar dat ik heb, ondanks dat ze niet allemaal ontzettend exclusief zijn. Mijn grootste ‘grail’ is de 2018 Atmos x Nike Air Max 1 ‘Animal 2.0′. Ik wou altijd al de ‘Animal 1.0’ hebben, maar kon deze nooit vinden voor de juiste prijs, in de juiste maat en in de juiste conditie. Dus ik ben ontzettend blij met de 2.0 versie en ik hoop dat ik de 1.0 nog een keer ergens kan scoren. Daarnaast hoop ik ooit nog de Patta x Nike Air Max 1 ‘Chlorophyll’ te bemachtigen.

Wanneer ben je begonnen met verzamelen en wat is het paartje ‘that got you hooked’?

Ik begon wat serieuzer aan mijn collectie te werken in 2016, de Asics Gel-Lyte V Ronnie Fieg ‘Sage’ kwam toen net uit – één ding wist ik zeker; die moest ik hebben! Destijds wist ik alleen nog niet zo veel over exclusieve sneakers en over hoe je die kon kopen (door bijvoorbeeld te campen). Dus ik ben wat gaan rondvragen in winkels, en kwam erachter dat er al mensen drie dagen aan het campen waren! Vanaf dat moment ben ik me er meer in gaan verdiepen en vergrootte ik mijn kennis.

Hoe presenteer je je sneakers in huis?

Toen we waren verhuisd wilde ik heel graag een old school locker om mijn sneakers in op te bergen. Ik vond een tweedehands locker op marktplaats, maar die was gebruikt om kleding in te hangen – niet om sneakers in op te slaan. Dus samen met mijn opa heb ik planken in de locker gebouwd. Daarnaast heb ik ook de klassieke zwevende Ikea planken, om mijn meer exclusieve paren op tentoon te stellen. Tenslotte heb ik ook nog de Ikea Stamp transparant box waar ik mijn Sean Wotherspoons x Nike Air Max 1/97 in bewaar.

Heb je nog meer objecten of plekken in je huis die zijn geïnspireerd door sneaker- of streetwear cultuur?

Yes! Ik heb een boel sneaker en streetwear boeken – en ik hou ervan om mijn boeken setup om de zoveel tijd te veranderen. Op dit moment heb ik een wit / gouden setup. Ik hou ontzettend van Supreme accessoires, dus daar heb ik ook het een en ander van. Het is misschien niet veel, maar ik ga in de nabije toekomst ook die collectie zeker uitbreiden. Ik vind het ook tof om merchandise van winkels te verzamelen, zoals mijn mokken van Kith en Patta – een simpel design dat overal goed bijstaat. Ohja, en natuurlijk posters! Daarvan kan je er nooit genoeg hebben. Ik heb bijvoorbeeld de Asics GL3 anniversary poster collection en een poster van Sneakerness Amsterdam – het eerste sneaker event die ik bezocht.

Laatste vraag: Nike of Adidas?

Nike. Sowieso! Ik vind de modellen en colorways simpelweg mooier en Nike is het merk waar mijn liefde voor sneakers begon.

Bedankt Nikki! Neem een kijkje op haar Instagram pagina en ga haar volgen. Wil je ook verschijnen in ‘Inside the Collection’? Neem dan contact met Hyprints op via deze pagina.