Skip to content
Upcoming

Hyprints Air Table 1 – Nederlandse Sneakercultuur in de spotlight

23 april 2021 18:00
Hyprints Air Table 1 – Nederlandse Sneakercultuur in de spotlight

Hyprints komt met een gloednieuw concept, namelijk de Hyprints Air Table 1. Ter ere van Nederlandse sneakercultuur en uit een behoefte om te experimenteren met nieuwe toepassingen van hun illustratieve sneaker art, lanceert Hyprints de Air Table 1. Negen iconische Nederlandse Air Max 1’s getransformeerd tot functionele bijzettafels.

Nederlandse sneakercultuur en Air Max’s zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, je kan niet praten over het één, zonder het te hebben over de ander. De Nederlandse liefde voor Air Max’s begon in de jaren 90, als onderdeel van de ‘gabber’ scene. Maar daar stopte de liefde niet. Tot vandaag de dag blijven Nederlanders één van de grootste afnemers van Air Max sneakers in de wereld.

Hyprints, een design studio uit Amsterdam die zich voornamelijk richt op sneakers, heeft al eerder artwork uitgebracht ter ere van de Nederlandse Air Max 1s – de ‘Holland’s Finest’ art print. Nu, twee en een half jaar later, willen ze het concept verder trekken. “We hadden veel zin om te experimenteren met nieuwe toepassingen van onze illustraties.” aldus Sven, oprichter van Hyprints. Sven vervolgd:

“Met deze tafels maken we met Hyprints een grote stap. Niet langer zijn onze designs gelimiteerd tot papier, vanaf nu willen meer experimenteren met 3D, verschillende materialen, en creatieve toepassingen. Dit komt precies overeen met de stap die we willen maken met de studio: het grensgebied opzoeken tussen sneakers, fashion, kunst, gebruiksvoorwerpen en interior design.”

Er zijn negen verschillende Air Max 1s gedrukt op de tafels, allemaal van Nederlandse bodem. Met modellen als de 2005 Parra Amsterdam en de 2010 Parra x Patta Cherrywood, heeft Hyprints een bijzondere selectie gemaakt. De tafels worden op 24 april om 14:00 gelanceerd op de website van Hyprints. Ze hebben er maar 20 op voorraad (first come, first serve). Daarnaast heeft Hyprints ook hun Holland’s Finest art print geupdate, met het nieuwe design en een nieuwe extra grote B2 maat (70 x 50 cm).