Skip to content
Sustainability

Human Race voetbaltruien – stijlvol door Europa

18 december 2020 17:24
Human Race voetbaltruien – stijlvol door Europa

Het seizoen is in volle gang, de groepsfasen van de Europese beker zijn halverwege en het ziet er echt goed uit voor de Duitse clubs, maar dat is niet het onderwerp van deze blogpost. Maar het Europese voetbal is, en adidas heeft gewerkt met enkele van de beste teams, waaronder Juventus Turijn, Manchester United en Real Madrid, om enkele Human Race voetbalkits te ontwerpen en te lanceren met Pharrell Williams. In totaal zijn er vijf Human Race voetbaltruien uitgebracht, één voor elk team. Welke teams dat zijn en hoe de shirts eruit zien, allemaal gemaakt van duurzame materialen, wordt hier in detail uitgelegd.

Europa’s kampioen

De lijst begint met het huidige beste team ter wereld, de huidige Duitse kampioen, DFB Cup Winner en Champions League Winner, FC Bayern München. Voor deze speciale trui liet Pharrell zich inspireren door de thuistrui van het team uit München van de seizoenen 1991 tot 1993, toen Lothar Matthäus en co. een gelijkaardige trui droegen.

Het huidige team, rond Robert Lewandowski, is van plan om de trui te dragen in de DFB Cup wedstrijd tegen Holstein Kiel. Dit is echter niet het beste aan de trui. Alle inkomsten uit de trui gaan immers naar de SOS Kinderdorpen.

Als het shirt u bevalt, kunt u via de foto’s direct naar de productpagina gaan.

Human Race Fußball Trikots  Bayern München
Bayern München Trikot
Bayern Trikot

De Champions League recordkampioen

Van de huidige Champions League-winnaar komen we nu bij de recordwinnaar van de competitie, Real Madrid. Daar is Pharrell Williams geïnspireerd op de trui, ontworpen door Yohji Yamamoto voor het seizoen 2014/2015. De kit, die op dat moment al een speciaal ontwerp op de trui was, blijft bestaan, met als enige verandering de vage details op de trui.

Klik op een van de foto’s, om direct naar de productpagina te gaan.

Human Race Fußball Trikots  real Madrid
Real Trikot
Real Madrid Trikot

Drakes Fav voor CR7

Van twee teams die de afgelopen jaren de Champions League hebben gewonnen tot een team dat de beker al lang niet meer heeft gewonnen maar nog steeds tot de Europese top behoort, Juventus Turijn. Maar eerst een kleine flashback naar de trui.

Het jaar is 2016 en Drake post een foto op Instagram in een roze Juve-trui, binnen enkele dagen wordt de trui de meest populaire in de sportwereld. Dit is precies de trui die Pharrell nu gebruikt als focus voor zijn Juventus Turijn trui. De kleuren blijven exact hetzelfde als op de oude trui, maar ook hier worden de details minder duidelijk. Een patroon dat op alle vijf de truien te zien is.

Of Drake deze trui weer zal dragen is nog onduidelijk, maar als hij dat doet met Ronaldo op zijn rug kan het de meest gehypete trui in de sportgeschiedenis worden, dus als je jezelf eerder op deze trui wilt trakteren, klik dan op een van de foto’s.

Human Race Fußball Trikots  Juventus Turin
Juventus Turin Trikot
Juve Trikot

In het spoor van Sir Alex Ferguson

De volgende, Manchester United, misschien wel de beroemdste club ter wereld. Hoewel de jaren sinds het vertrek van de legendarische coach Sir Alex Ferguson niet zo succesvol zijn geweest, is de naam Manchester United nog steeds een statement in het Europese clubvoetbal. Het was dan ook duidelijk dat de club niet zou ontbreken in deze serie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Pharrell Williams ook een trui uit het Fergie-tijdperk heeft gekozen. De blauw-witte wegtrui uit het seizoen 1990/91 is de inspiratiebron. Ook hier zijn de details als met aquarellen geschilderd.

Manchester United spelen in een lichtblauwe trui is ongebruikelijk sinds het succes van stadsrivalen Manchester City, maar misschien is het doel om te laten zien dat Manchester alleen blauw zijn als United in hun blauwe truien spelen.

Net als bij alle andere truien brengen de foto’s u direct naar de productpagina.

Human Race Fußball Trikots Manchester United
Manchester United Trikot
Manchester United Trikot

Aubameyang, het nieuwe Ian Wright

Last but not least, er is een trui van de Gunners. De succesvolle club uit het noorden van Londen, die net als Manchester United de afgelopen jaren problemen heeft gehad, zorgt nog steeds voor opschudding met zijn naam en ook met deze nieuwe trui. Geïnspireerd door de zogenaamde Banana Bruise trui uit het begin van de jaren ’90, waarin ene Ian Wright doelman is, kan Aubameyang nu op doeljacht gaan. Ons favoriete detail op de trui? Het oude Arsenal-logo op de borst, gewoonweg prachtig.

U kunt het waarschijnlijk wel raden, als u op een van de foto’s klikt, gaat u direct naar de productpagina.

Human Race Fußball Trikots Arsenal London
Arsenal Trikot
Arsenal Trikot
adidas

Tot zover de Human Race voetbaltruien, de Europese topteams. Pharrell Williams ontwerpt niet alleen shirts maar ook sneakers met zijn merk Human Race, die u hier kunt vinden.